9. 7. 2010

Luka Žvižej zapustil madžarski Pick Szeged in oblekel dres Celja Pivovarne Laško

Slovenski reprezentant Luka Žvižej se vrača v matični klub Celje Pivovarna Laško. V zadnji sezoni je nosil dres madžarskega kluba Pick Szeged, zdaj pa je s Celjani podpisal štiriletno pogodbo.

 

Levokrilni igralec Luka Žvižej je v sezonah 2000/01, 2001/02 in 2002/03 v celjskem dresu že zbral 19 nastopov v evropskih pokalih in dosegel 29 zadetkov. 29-letni Celjan je v preteklih sezonah branil barve znanih evropskih klubov (Pick Szeged, Barcelona, Teka Cantabria), z rokometnim velikanom Barcelono pa je osvojil tudi naslov evropskih klubskih prvakov. Za slovensko reprezentanco je do sedaj nastopil 155-krat in dosegel 469 zadetkov, kar ga uvršča na sedmo mesto na večni lestvici števila nastopov za slovensko izbrano vrsto. Luka Žvižej je s celjskim klubom podpisal štiriletno pogodbo.

 

Osebni podatki:

 

Ime in priimek: Luka Žvižej
Rojstni datum: 9. december 1980

Kraj rojstva: Celje
Višina in teža: 187 cm, 90 kg
Igralno mesto: Levo krilo
Dosedanji klubi: RK Celje Pivovarna Laško (00/03), Barcelona (Španija), Teka Cantabria (Španija), Pick Szeged (Madžarska).

Luka Žvižej, igralec Celja Pivovarna Laško: "Vesel sem, da se po sedmih letih nastopanja v tujini vračam v svoj matični klub. Menim, da je Celje sestavilo dobro ekipo za prihodnjo sezono, ki lahko pod strokovnim delom Noke Serdarušića spet konkurenčno nastopa v najmočnejši evropski ligi. Komaj čakam začetek nove sezone, da bom lahko znova s ponosom oblekel celjski dres. Vsem navijačem pa obljubljam, da bom vložil vse, kar bo v mojih močeh, da skupaj s soigralci čim bolj uspešno branimo klubske barve."

 

Roman Pungartnik, direktor RK Celje Pivovarna Laško: "Seveda smo veseli, da se Luka vrača v mesto ob Savinji. Kljub vabljivim ponudbam iz tujine se je odločil, da svojo pot nadaljuje v domačem Celju, saj je prepričan, da lahko Celje v prihodnji sezoni dostojno brani svoje ime v najmočnejšem klubskem tekmovanju - ligi prvakov. Menim, da lahko Luka s svojimi bogatimi izkušnjami iz tujine ter s svojo borbenostjo in rokometnim znanjem ogromno pripomore klubu pri uresničevanju zastavljenih ciljev."

 

 

Dejan Kresnik