14. 7. 2010

Kapetanka hrvaških prvakinj Miranda Tatari: Krim ima kompleks Podravke

Z razpletom žrebanja skupin lige prvakinj za sezono 2010/11 so bili v taboru Krima Mercatorja dokaj zadovoljni. Enako je tudi s hrvaškim klubom Podravka Vegeta, ki bo v skupini D nastopal skupaj s Krimom, še najbolj optimistična pa je bila Podravkina kapetanka Miranda Tatari.

 

V skupini D v ligi prvakinj v prihajajoči sezoni bodo nastopili Györi (Madžarska), Krim Mercator (Slovenija), Podravka Vegeta (Hrvaška) in zmagovalec enega izmed štirih kvalifikacijskih turnirjev. Čeprav se v vrstah hrvaških prvakinj v zadnjem času ubadajo s številnimi kadrovskimi, denarnimi in organizacijskimi težavami, so z razpletom žrebanja zelo zadovoljni in tudi precej optimistični glede napredovanja v drugi krog.

 

Neven Hrupec, trener Podravke Vegete: "Žreb se je za naš klub razpletel v okviru pričakovanega in želenega. Jasno je, da v ligi prvakinj ni lahkih nasprotnikov, seveda pa je vedno bolje igrati proti tistim nekoliko manj kakovostnim. Dobro je, da smo se uspeli izogniti Viborgu in Larviku, kljub temu pa sta Györi in Krim favorita v naši skupini. Madžarske prvakinje imajo dvakrat večji proračun kot Podravka, slovenske pa so nam vzele najboljšo igralko Andreo Penezić. Kar se tiče Györija, je potrebno počakati, kaj bo z Anito Görbicz, kajti madžarska ekipa je z njo ali brez nje povsem drugačna. Verjetno se bo skozi kvalifikacije prebila ruska Zvezda Zvenigorod, a tudi z njimi se je mogoče enakovredno kosati. Naša največja priložnost je v tem, da smo v letošnji sezoni tekmovalno in rezultatsko povsem razbremenjeni, saj smo usmerjeni predvsem v konsolidacijo kluba. Ne glede na vse bomo naredili vse, da bi osvojili eno izmed prvih dveh mest v skupini, ki peljeta v drugi krog lige prvakinj, ali pa vsaj ostati v Evropi z nadaljevanjem tekmovanja v pokalu EHF."

 

Miranda Tatari, kapetanka Podravke Vegete: "Zaenkrat je še prezgodaj za napovedi, kajti ekipe še niso niti začele s pripravami na novo sezono, poleg tega pa še niti nimajo povsem postavljenega igralskega kadra. Ko se bo začela sezona, bo jasn, česa je kdo sposoben. V vsakem primeru pa je najbolje, da v ligi prvakinj igramo z ekipami, ki jih že dobro poznamo. Ne spomnim se, kdaj nas je Krim nazadnje premagal, zato mislim, da ima kompleks Podravke. Györi me v prejšnji sezoni ni fasciniral, zato mislim, da imamo dobre možnosti za napredovanje v drugi krog."

 

Božica Palčić, direktorica Podravke Vegete: "Z razpletom žrebanja na Dunaju niso bili zadovoljni le v taboru Györija in Krima, ampak tudi v našem. Skupina ni slaba, potovanja ne bodo dolga in naporna, zaradi česar smo lahko zadovoljni. Slabih klubov v ligi prvakinj seveda ni, toda Krim zelo dobro poznamo, prav tako pa tudi Madžarke. Z nasprotniki je zadovoljen tudi naš generalni pokrovitelj, ki mu je tržišče v Sloveniji in na Madžarskem seveda privlačnejše in zanimivejše kot tisto na Danskem ali Norveškem."

 

 

Dejan Kresnik

Znane skupine v ligi prvakinj v sezoni 2010/11