15. 7. 2010

Slovenski mladinci se zavzeto pripravljajo za nastop na evropskem prvenstvu na Slovaškem

Moška mladinska reprezentanca Slovenije bo od 29. julija do 8. avgusta nastopila na evropskem prvenstvu na Slovaškem. Moštvo selektorja Slavka Iveziča, ki bo igralo v skupini D s Hrvaško, Švedsko in Romunijo, bo do konca tedna treniralo v Zrečah, zadnji del priprav pa bo v Podčetrtku.

 

Slovenski mladinci so pod vodstvom selektorja Slavka Iveziča na lanskem svetovnem prvenstvu v Egiptu osvojili bronasto kolajno, takratni nastop pa je pomenil tudi njihovo športno slovo od te starostne kategorije. V kvalifikacijah za nastop na letošnjem evropskem prvenstvu na Slovaškem je Ivezičeva četa v Podčetrtku premagala vse tri nasprotnike (Švedska, Belgija, Nizozemska) in prepričljivo osvojila prvo mesto. Na žrebanju skupin za Euro 2010 se je slovenska izbrana vrsta kot nosilec znašla v skupini D skupaj s Hrvaško, Švedsko in Romunijo. V drugi krog tekmovanja - med osem najboljših v Evropi - peljeta prvi dve mesti.

 

Za nastop na Slovaškem se slovenski rokometni upi zavzeto in pridno pripravljajo. Prvi teden so se pripravljali na Rogli, zdaj pa so v Zrečah. Selektorju Iveziču preglavice povzročajo zgolj večje ali manjše poškodbe Urbana Lesjaka (Celje Pivovarna Laško), Jureta Jelovčana (Ajdovščina), Žige Mlakarja (Celje Pivovarna Laško), Tineta Poklarja (Cimos Koper) in Jerneja Papeža (Trimo Trebnje). Do konca tedna bodo igralci in člani strokovnega vodstva ostali v Zrečah, nato pa pred odhodom na Slovaško sledi še zaključni del priprav v Podčetrtku. V tamkajšnji dvorani bo Slovenija odigrala tudi dve tekmi proti reprezentanci Srbije: prva bo v četrtek, 22. julija, druga pa v petek, 23. julija.

MLADINSKA REPREZENTANCA SLOVENIJE:

Ime Priimek Klub
Darko CINGESAR Merkur
Jaka FERKULJ Gorenje
Matej GABER Merkur
Jure JELOVČAN Ajdovščina
Urban LESJAK Celje Pivovarna Laško
Gašper MARGUČ Celje Pivovarna Laško
Žiga MLAKAR Celje Pivovarna Laško
Mitja NOSAN Gorenje
Jernej PAPEŽ Trimo Trebnje
Jošt PEROVŠEK Ribnica Riko hiše
Tine POKLAR Cimos Koper
Vid POTEKO Celje Pivovarna Laško
Jan PUCELJ Ribnica Riko hiše
Žiga SMOLNIK Ajdovščina
Matic STEGNE Sevnica
Uroš ŠKRIPEC Velika Nedelja
Mario ŠOŠTARIČ Gorenje
Emir TALETOVIČ Gorenje
Miha ZARABEC Trimo Trebnje
D. K.