22. 7. 2010

Na prvi tekmi za trening v Podčetrtku slovenski mladinci uspešnejši od srbskih

V okviru priprav za nastop na bližnjem evropskem prvenstvu na Slovaškem je moška mladinska reprezentanca Slovenije odigrala prvo od dveh tekem za trening s Srbijo. Moštvo selektorja Slavka Iveziča je bilo od srbskih vrstnikov uspešnejše z 29:27 (17:14).

 

Program priprav za Slovaško je predvideval, da bodo slovenski mladinci pred odhodom na evropsko prvenstvo odigrali tudi dve tekmi za trening v dvorani v Podčetrtku z reprezentanco Srbije. Srbski mladinci se prav tako pripravljajo za tekmovanje na Slovaškem, ki bo od 28. julija do 8. avgusta: medtem ko bo Slovenija nastopila v skupini D skupaj s Hrvaško, Švedsko in Romunijo, bodo nasprotniki Srbije v skupini B rokometaši Danske, Francije in Češke.

 

Na prvi tekmi za trening v Podčetrtku so bili uspešnejši slovenski mladinci, ki so srbske vrstnike premagali z 29:27 (17:14). Drugo prijateljsko tekmo – prav tako v Podčetrtku – bosta reprezentanci odigrali v petek, 23. julija, ob 17.30. Po dveh tekmah z izbrano vrsto Srbije bo selektor Slavko Ivezič seznam z dosedanjih 19 igralcev skrčil na 16, ki bodo zastopali slovenske barve na EP na Slovaškem.