25. 7. 2010

Celjski rokometaši s ponedeljkovim zborom začenjajo priprave na novo sezono

Z zborom v ponedeljek, 26. julija, začenjajo rokometaši Celja Pivovarna Laško priprave na novo sezono 2010/11.  Uradna predstavitev moštva bo 11. avgusta, ko se bodo Celjani v dvorani Golovec pomerili s Partizanom iz Bjelovarja.

 

Uvodni dan priprav je namenjen medsebojnemu spoznavanju igralcev, ki se bodo poleg tega skupaj s strokovnim in klubskim vodstvom seznanili z načinom in programom dela, ki jih čaka v naslednjih tednih. Pivovarji se bodo domačemu občinstvu in novinarjem prvič predstavili 11. avgusta, ko se bodo ob 18. uri v dvorani Golovec pomerili s hrvaškim klubom Partizanom iz Bjelovarja. Takrat bodo tako igralci kot klubsko vodstvo tudi na razpolago navijačem in novinarjem.

 

Takoj po spoznavnem dnevu čakajo igralce zdravniški pregledi in treningi v Celju, že v petek pa odhajajo v Podčetrtek na osemdnevne priprave. Po vrnitvi sledijo treningi v Celju, 11. avgusta tekma z Bjelovarčani in predstavitev moštva, nato pa od 13. do 15. avgusta nastop na Jarnovičevem memorialu v Velenju, kjer se bodo prvi dan pomerili s švicarskim Kadettnom, naslednji dan s sarajevsko Bosno, zadnji dan pa so na sporedu razvrstitvene tekme.

 

Že 19. avgusta se bodo aktualni slovenski prvaki na Eurotournoi v Strassbourgu pomerili z Dunkerqom, 21. pa z Montpellierjem. Na turnirju nastopajo še Chambery, Logrones in Čehovski medvedi. Od 24. do 28. avgusta bo ekipa nastopala še na turnirju v Doboju, kjer se bo pomerila s Slogo, Kolubaro in Ciudadom Realom, zadnji dan turnirja pa so še razvrstitvene tekme. Sledili bodo treningi v Celju, prvi vikend v septembru čaka moštvo trenerja Zvonimirja Serdarušića nastop na superpokalu, že teden dni kasneje pa se začenja slovensko državno prvenstvo.

 

Poleg nastopov na domači sceni čaka rokometaše Celja Pivovarne Laško tudi igranje v elitni evropski ligi prvakov. Na žrebanju na Dunaju so jim kroglice dodelile skupino smrti, v kateri so še Kiel (Nemčija), Barcelona (Španija), Chambery (Francija), zmagovalec turnirja povabljencev ("wild card") in Kielce (Poljska). Celjsko moštvo je tudi v letošnjem prestopnem roku doživelo kopico kadrovskih sprememb.

 

Igralci, ki so prišli v klub: Luka Žvižej (prej Pick Szeged, Madžarska), Mirko Alilović (Reale Ademar, Španija), Carlos Prieto (Rhein Neckar Löwen, Nemčija), Momir Rnić (Gorenje Velenje), Nejc Poklar (Cimos Koper).

 

Igralci, ki so zapustili klub: Richard Štochl (Montpellier, Francija), Nikola Kojić (Naturhouse La Rioja, ŠPanija), Marko Koljanin (Creteil, Francija), Beno Lapajne, Predrag Dačević.

 

 

D. K.