26. 7. 2010

Nasprotnike v evropskih pokalih bodo v torek dobili še preostali slovenski klubi

Na sedežu Evropske rokometne zveze (EHF) so že pred časom določili nosilce v treh evropskih pokalih za sezono 2010/11. Trije slovenski moški predstavniki (Maribor Branik v pokalu pokalnih zmagovalcev ter Slovan in Cimos Koper v pokalu challenge) bodo na mednarodno sceno stopili v tretjem krogu, Olimpija v pokalu EHF v drugem, žreb pa bo v torek, 27. julija, na Dunaju.

 

V ligi prvakov bodo rokometaši Celja Pivovarne Laško prihajajočo sezono začeli na Poljskem, med 22. in 26. septembrom (natančen termin tekme še ni določen) pa se bodo pomeril z ekipo Vive Targi Kielce. Igralci velenjskega Gorenja bodo od 3. do 5. septembra nastopili na kvalifikacijskem turnirju povabljencev za uvrstitev v ligo prvakov, v nemškem Karlsruheju pa se bodo pomerili z nemškim Rhein-Neckar Löwnom, španskim Realom Ademarjem in danskim moštvom Bjerringbro-Silkeborgo.

 

V ligo prvakov se bo uvrstil samo zmagovalec turnirja, ki bo nato nastopal v skupini A, v kateri so še Celje Pivovarne Laško, nemški Kiel, španska Barcelona, francoski Chambery in Vive Targi Kielce. Druge tri ekipe s turnirja v Karlsruheju bodo od 3. kroga naprej nastopale v evropskem pokalu EHF.

 

V ženski konkurenci bosta nastopili samo dve slovenski ekipi, saj so se Zagorje GEN-I in Celeia Žalec v pokalu challenge ter Krka v pokalu pokalnih zmagovalk nastopom odpovedale zaradi pomanjkanja finančnih sredstev.

 

Rokometašice Krima Mercatorja bodo nastopile v ligi prvakinj, v uvodnem krogu (9. ali 10. oktobra) pa bodo gostovale pri hrvaški Podravki Vegeti iz Koprivnice. V skupini D je še madžarski Györ, četrta ekipa pa bo znana po kvalifikacijskem turnirju, na katerem bodo nastopili ruska Zvezda iz Zvenigoroda, španska Elda Prestigio in še drugouvrščena ekipa iz predkvalifikacijskega turnirja (nizozemski Amsterdam, portugalski Gil Eanes, švicarski Zug in švedski Sävehof).

 

Olimpija bo nastopala v pokalu EHF, njena tekmica v drugem krogu (prva tekma bo 16. ali 17., povratna pa 23. ali 24. oktobra) pa bo znana po žrebu, ki bo v torek, 27. julija, na sedežu EHF na Dunaju.

 

 

D. K.