27. 7. 2010

Slovenski klubski četverec dobil nasprotnike v evropskih pokalnih tekmovanjih

Med klubi, ki so bili v bobnih za žrebanje parov v evropskih pokalnih tekmovanjih za sezono 2010/11, so bili tudi štirje slovenski. Svoje nasprotnike so tako dobili Maribor Branik (pokal pokalnih zmagovalcev), Cimos Koper, Slovan (oba pokal challenge) in Olimpija (pokal EHF).

 

Vsi trije slovenski predstavniki v moški konkurenci (Maribor Branik, Cimos Koper, Slovan) bodo svoj evropski nastop v prihajajoči tekmovalni sezoni 2010/11 začeli šele v tretjem krogu, medtem ko bodo morale igralke ljubljanske Olimpije na parket že v drugem.

 

Prve tekme tretjega kroga v moški konkurenci bodo 20. ali 21. novembra 2010, povratne pa 27. ali 28. novembra. V ženski konkurenci bodo prva srečanja drugega kroga na sporedu 16. ali 17. oktobra 2010, povratna pa 23. ali 24. istega meseca.

 

V pokalu pokalnih zmagovalcev se bodo Mariborčani pomerili s češkim klubom Banik Karvina, ki je nekajkrat že igral tudi v elitni evropski ligi prvakov. Prva tekma bo na Štajerskem, prav tako pa bodo v vlogi gostitelja na prvem dvoboju tudi rokometaši Slovana v pokalu challenge. Njihov nasprotnik bo avstrijsko moštvo Linz. Koprski Cimos, drugi slovenski predstavnik v pokalu challenge, bo najprej gostoval, pomeril pa se bo z bolgarskim Spartakom iz Varne.

 

Tudi rokometašice Olimpije bodo evropsko sezono 2010/11 začele na gostovanju. V drugem krogu pokala EHF jih namreč čaka igranje na Madžarskem, kjer bo njihov nasprotnik klub Bekescsabai Elöre.

 

 

Pari slovenskih klubov v evropskih pokalih:

 

Pokal pokalnih zmagovalcev, 3. krog: Maribor Branik - Karvina (Češka)

 

Pokal challenge, 3. krog: Slovan - Linz (Avstrija), Spartak Varna (Bolgarija) - Cimos Koper

 

Pokal EHF za ženske, 2. krog: Bekescsabai Elöre (Madžarska) - Olimpija

 

 

Rokometaši Celja Pivovarne Laško in rokometašice Krima Mercatorja so že pred časom dobili svoje tekmece v ligi prvakov oziroma prvakinj. Celjska zasedba bo nastopala v skupini A, v kateri so še Kiel, Barcelona, Chambery, Kielce in zmagovalec turnirja povabljencev ("wild card") iz Karlsruheja, kjer bodo od 3. do 5. septembra poleg velenjskega Gorenja nastopili še španski Ademar Leon, nemški Rhein-Neckar Löwen in danski Bjerringbro-Silkeborg. Celjani se bodo v prvem krogu v gosteh pomerili s poljsko ekipo Vive Targi Kielce, tekma pa bo (natančen termin še ni določen) med 22. do 26. septembrom.

 

Rokometašice Krima Mercatorja se bodo merile v skupini D elitnega evropskega klubskega tekmovanja. V njej sta zaenkrat še madžarski Györ in hrvaška Podravka Vegeta, eno mesto pa čaka na zmagovalke kvalifikacijskega turnirja, na katerem bodo nastopili ruska Zvezda iz Zvenigoroda, španska Elda Prestigio in še drugouvrščena ekipa iz predkvalifikacijskega turnirja (nizozemski Amsterdam, portugalski Gil Eanes, švicarski Zug, švedski Sävehof). Ljubljančanke bodo v prvem krogu najprej gostovale v Koprivnici, tekma pa bo 9. ali 10. oktobra.

 

V ženski konkurenci bosta na mednarodni klubski sceni nastopili samo dve slovenski ekipi, saj so se Zagorje GEN-I in Celeia Žalec v pokalu challenge ter novomeška Krka v pokalu pokalnih zmagovalk nastopom odpovedale zaradi pomanjkanja denarnih sredstev.

 

 

D. K.