28. 7. 2010

S pripravami na novo sezono so začeli tudi rokometaši Gorenja Velenja

V precej spremenjeni igralski zasedbi so s pripravami na sezono 2010/11 začeli tudi rokometaši Gorenja Velenja. Po prvem zboru v Rdeči dvorani čakajo igralce treningi v Velenju, nato pa odhod na višinske priprave na Roglo.

 

"Pričakujem, da so se vsi igralci psihično in fizično spočili ter da so izkoristili aktiven oddih. Upam, da so izpolnili vse naloge, ki so jih dobili čez poletje in da so polni elana za novo sezono. Na začetku priprav bomo nekoliko okrnjeni, saj nam manjkajo nekateri kadetski in mladinski reprezentanti," pravi velenjski trener Branko Tamše, ki bo imel v novi sezoni v moštvu kar pet novincev (David Miklavčič, Željko Musa, Janez Gams, Nikola Manojlović, Aleksander Stanojević). Toda po drugi strani je ostal kar brez petih nosilcev igre iz prejšnje sezone: Mihe Žvižeja, Adnana Harmandića, Jureta Natka, Ivana Čupića in Momirja Rnića.

 

Po treningih v domači dvorani bodo Velenjčani odpotovali za deset dni na Roglo, kjer jih čakajo zahtevne in naporne višinske priprave. Tam bodo odigrali tudi prvo pripravljalno tekmo (4. avgusta proti Slovenj Gradcu, pet dni kasneje še proti mariborskemu Braniku), domačim navijačem pa se bodo prvič uradno predstavili na Jarnovičevem memorialu, ki bo od petka, 13. avgusta, do nedelje, 15. avgusta. Na letošnjem turnirju bo nastopilo kar šest klubov, ki bodo razdeljeni v dve skupini (A: Celje Pivovarna Laško, Kadetten, Bosna Sarajevo; B: Gorenje Velenje, Nexe Našice, Tremblay).

 

Tekmi proti Metalurgu (20. avgusta v Podčetrtku) in Ribnici (25. avgusta v Velenju) bosta generalki za nastop na turnirju povabljencev ("wild card") za nastop v letošnji evropski ligi prvakov. Čeprav Velenjčani niso uspelo dobiti organizacije turnirja, zaradi tega niso posebno razočarani. V boju za edino vstopnico za evropsko elito – turnir povabljencev bo v nemškem mestu Karlsruhe – bodo njihovi nasprotniki gostitelj Rhein Neckar Löwen (Nemčija), Bjerringbro-Silkeborg (Danska) in Reale Ademar (Španija). Tudi če Gorenje ne bo uspešno v Karlsruheju, ga čaka nadaljevanje nastopa v evropskem pokalu EHF, v katerem bo imelo status nosilca.

 

 

Igralci, ki so prišli v klub: David Miklavčič (Trimo Trebnje), Janez Gams (Slovenj Gradec), Željko Musa (Trimo Trebnje), Nikola Manojlović (Rhein Neckar Löwen, Nemčija), Aleksandar Stanojević (Wetzlar, Nemčija).

 

Igralci, ki so zapustili klub: Miha Žvižej (Bjerringbro-Silkeborg, Danska), Jure Natek (Magdeburg, Nemčija), Adnan Harmandić (Bjerringbro-Silkeborg, Danska), Momir Rnić (Celje Pivovarna Laško), Ivan Čupić (Rhein Neckar Löwen, Nemčija), Emir Taletovič (Krka).

 

 

Dejan Kresnik

Turnir povabljencev bo gostil Rhein Neckar LöwenSpored letošnjega Jarnovičevega memoriala