30. 7. 2010

Reprezentant Miha Žvižej se je huje poškodoval na začetku klubskih priprav na Danskem

Za slovenskega reprezentanta Miha Žvižeja so se priprave na novo sezono začele s hudo poškodbo. Na treningu novega kluba Bjerringbro-Silkeborg mu je počila kost v desni nadlahtnici, zato bosta potrebna takojšnja operacija in trimesečno okrevanje.

 

Odlični krožni napadalec je po koncu minule sezone zapustil velenjsko Gorenje in podpisal triletno pogodbo z danskim klubom. Toda njegova kariera v moštvu Bjerringbro-Silkeborg se je začela s hudo poškodbo, kajti na enem uvodnih treningov za novo tekmovalno sezono mu je počila kost v desni nadlahtnici. "Šlo je za povsem navadno podajo, katere posledica pa je bil spiralni zlom na desni nadlahti. Gre za roko, v kateri sem sicer že dlje časa čutil bolečine. Po operaciji pred mesecem in pol, s katero so mi odstranili otrdline kot posledice številnih udarcev, se kost očitno še ni povsem zacelila. Morebiti sem nekoliko prehitro dobil zeleno luč za igranje," pojasnjuje Miha Žvižej.

 

V ponedeljek Žvižeja čaka operacija (vstavili mu bodo vijak), nato pa po predvidevanju zdravnikov trimesečno okrevanje. Žvižej bo sicer kmalu po operaciji že lahko začel s treningi, vendar zgolj s telesno pripravo, kar pomeni, da je Bjerringbro-Silkeborg že na začetku prihajajoče sezone ostal brez prvega krožnega napadalca.

22-letni Miha Žvižej naj bi se na rokometna igrišča vrnil šele oktobra, računa pa, da bi bil nared za uvodni kvalifikacijski tekmi reprezentance Slovenije za nastop na evropskem prvenstvu v Srbiji leta 2012. Konec oktobra se bo namreč slovenska izbrana vrsta pomerila s Portugalsko in Ukrajino, v nobenem primeru pa Celjan ne bo mogel nastopiti na septembrskem kvalifikacijskem turnirju povabljencev ("wild card") za evropsko ligo prvakov.

 

Od 3. do 5. septembra bo omenjeni turnir v Karlsruheju v Nemčiji, poleg gostiteljev (Rhein Neckar Löwen) in danskega kluba Bjerringbro-Silkeborg pa se bosta za edino prosto vstopnico za letošnjo evropsko elito potegovala še Žvižejev prejšnji klub Gorenje Velenje in španski Reale Ademar.

 

 

Dejan Kresnik