29. 9. 2010

Krim Mercator začenja novo evropsko sezono, Olga Čečkova zadnja igralska okrepitev

Rokometašice Krima Mercatorja čez dobrih deset dni začenjajo z igranjem v evropski ligi prvakinj. Na novinarski konferenci je klubsko vodstvo predstavilo cilje in igralski kader, ki ga je nepričakovano okrepila tudi 38-letna Olga Čečkova, nekdanja igralka kluba z Galjevice in bivša slovenska reprezentantka.

 

Slovenske prvakinje so s pripravami na novo sezono začele 2. avgusta, doslej pa so nastopile na dveh zelo močnih mednarodnih turnirjih na Madžarskem in Hrvaškem. Po koncu minule sezone je klub iz različnih razlogov zapustilo osem igralk, poleg Olge Čečkove pa so na Galjevico prišle štiri. Največja okrepitev je seveda hrvaška reprezentantka Andrea Penezić, prej igralka Podravke Vegete iz Koprivnice, iz mladinske selekcije je v člansko napredovala Ana Kosmač, s posoje v tujini pa sta se vrnili Barbara Varlec (Srbija) in Sanja Gregorc (Španija).

 

Krimovke načrtujejo tudi v letošnji sezoni osvojitev dvojne domače krone (državno prvenstvo in pokal Slovenije), v evropski ligi prvakinj pa je cilj uvrstitev v polfinale. Igrale bodo v skupini D, v kateri so še Győri (Madžarska), Podravka Vegeta (Hrvaška) in Zvezda Zvenigorod (Rusija), prva tekma pa jih čaka že v nedeljo, 10. oktobra, ko bodo gostovale v Koprivnici na Hrvaškem. Prva tekma pred domačimi gledalci bo v soboto, 16. oktobra, ko bo v Ljubljani gostovala Zvezda. Ekipa trenerke Marte Bon bo evropske tekme v letošnji sezoni igrala v novi dvorani v Stožicah, vstopnina pa bo pet evrov. Da bi se igralke čim bolje privadile na novo dvorano, bodo naslednji teden tudi že začele trenirati v njej.

Marta Bon, trenerka Krima Mercatorja: "Prvi del priprav je bil seveda namenjen telesni pripravljenosti, v tem obdobju pa smo dobro in kakovostno trenirali. Številni odhodi igralk po minuli sezoni so tudi del zmanjšanja igralskega kadra zaradi racionalizacije poslovanja. Ekipa je po prihodu Čečkove zdaj „kompletirana“, saj smo ves čas iskali rešitev na desnem krilu. Po odhodu Urške Vidic je na tem položaju ostala le mlada Alja Koren, zato smo iskali še eno kakovostno igralko, ki bi jo razbremenila oziroma lahko zamenjala. Ker na evropskem tržišču iz takšnih ali drugačnih razlogov nismo našli ustrezne rešitve, smo se odločili za Čečkovo. Olga je telesno ustrezno pripravljena, medtem ko njeno tehnično-taktično znanje ni bilo nikoli sporno. Letos se začenja zadnje leto triletnega ciklusa, ki naj bi nas pripeljal v vrh Evrope. Nekatere stvari v minuli sezoni so nas sicer malce zamajale, a storili bomo vse, da bi lahko sledili zastavljenim ciljem."

 

Tanja Polajnar, prokuristka Krima Mercatorja: "Klubski proračun za letošnjo sezono bo segal do 1,5 milijona evrov. Kljub težkim časom sem prepričana, da nam bo uspelo zagotoviti ta znesek, čeprav se po drugi strani zavedamo, da verjetno ne bo šlo vsaj brez manjših težav. Toda klubska uprava bo naredila vse, da izpolni, kar je bilo dogovorjeno. Kar se tiče našega igranja v Stožicah, se zavedamo, da gre za organizacijsko zelo zahteven projekt na različnih področjih. V okviru Krimovih evropskih tekem bomo pripravili tudi spremljevalni program, s katerim želimo doseči, da bo to praznik rokometa v Ljubljani. Poleg tega sem prepričana, da bodo tudi naše igralke s svojo predstavo v 60 minutah poskrbele za še večji spektakel v Stožicah."

 

Ljudmila Bodnjeva, igralka Krima Mercatorja: "V dosedanjem delu priprav na novo sezono smo skoraj mesec in pol posvetili telesni pripravljenosti. Nastopi na turnirjih na Madžarskem in Hrvaškem so bili zelo naporni, saj smo večinoma igrali po dve tekmi dnevno oziroma v razmaku zgolj nekaj ur. Vsaka igralka je dobila dovolj priložnosti za igro in dokazovanje, s prikazanim pa smo lahko zadovoljni. Tudi na tistih tekmah, ki smo jih izgubili, saj je šlo za minimalno razliko. Predlani nismo bili niti blizu Budućnosti in Hypu, zdaj pa ju premagujemo. Do začetka lige prvakov sta še slaba dva tedna, tako da imamo dovolj časa, da dosežemo želeno formo in raven igre."

 

Andrea Lekić, igralka Krima Mercatorja: "Verjamem, da smo sposobne uresničiti visoke in ambiciozne cilje v Evropi. To je tudi glavni razlog, da sem ostala na Galjevici, saj želim v Krimovem dresu doseči odmevne rezultate. Skratka, od letošnje sezone pričakujem zelo veliko. Kar se tiče dosedanjega dela priprav, sem zadovoljna tako s telesno pripravljenostjo kot z doseženimi rezultati, v dobrih desetih dneh pa imamo na razpolago še toliko časa, da pridemo do optimalne forme. Na hudo poškodbo sem že pozabila in zaradi nje na igrišču ne čutim nobenega strahu."

 

 

Dejan Kresnik

 

 

Foto: Aleš Fevžer

Zvezda zadnji Krimov nasprotnik v ligi prvakinjMarta Bon bo svetovala ŠvicarkamKrimovke tretje na turnirju v KoprivniciKrim Mercator izstopil iz regionalne ligeNa Madžarskem dve zmagi in en neodločen izid