23. 10. 2010

V ligi prvakinj so rokometašice Krima Mercatorja doživele prvi poraz - uspešnejši je bil Györi

V tretjem krogu evropske lige prvakinj so rokometašice Krima Mercatorja doživele prvi poraz. Po zmagah proti Podravki Vegeti in Zvezdi iz Zvenigoroda jih je v dvorani v Stožicah s 34:30 premagal madžarski Györi.

 

 

Krim Mercator – Györi 30:34 (14:19)

 

Ljubljana - Dvorana ŠRC Stožice, gledalcev: 3000, sodnika: Dentz in Reibel (oba Francija).

 

Krim Mercator: Grubišić ( 4 obrambe), Stefanišin (6 obramb), Vergeljuk 3, Mavsar 3 (1), Bodnjeva 2, Varlec 3, Koren 1, Janković 1, Penezić 5 (1), Čečkova, Zrnec 2, Lekić 9 (6), Guberinić, Gregorc.

 

Györi: Haraldsen (9 obramb), Palinger (6 obramb), Verten 3, Mravikova 7, Szegedi, Görbicz 10 (3), Kovacsics 2, Bradeanu 4, Amorim 1, Orban, Mayer, Hornyak, Gros 5, Spiridon 2.

 

Sedemmetrovke: Krim Mercator 10 (10), Györi 3 (3).

 

Izključitve: Krim Mercator 8 minut, Györi 20 minut.

 

Rdeči karton: Spiridon (58. minuta).

 

 

Glede na prejšnjo tekmo proti ruski Zvezdi iz Zvenigoroda je prišlo v Krimovem igralskem kadru do dveh sprememb: namesto poškodovane krožna napadalke Dragane Cvijić in tretje vratarke Neje Šoberl sta bili v zapisniku Iris Guberinić in Sanja Gregorc. Prvi zadetek v Stožicah so dosegle gostje (Orsolya Verten), med izključitvijo nekdanja soigralke Ane Gros pa so krimovke dvakrat vzpostavile rezultatsko ravnotežje (1:1, 2:2).

 

Toda ob enakovrednem razmerju moči na igrišču si je Györi prvič priigral dva zadetka prednosti (4:2 v sedmi minuti), kljub igrali manj – izključena je bila Romunka Simona Spiridon – pa so v enajsti prvič povedle s tremi (7:4). Krimova trenerka Marta Bon je takoj ukrepala z minuto odmora, namesto Sergeje Stefanišin v vrata poslala Hrvatico Jeleno Grubišić. V 14. minuti je bilo kljub temu že 9:4 za Madžarke, nato pa so slovenske prvakinje naredile delni izid 4:0 in se približale samo na zadetek zaostanka (8:9 v 18. minuti).

To jim je nato uspelo še nekajkrat (9:10, 10:11, 11:12), končnica prvega polčasa pa je spet pripadla Gyoriju. Po treh zaporednih zadetkih so šest minut pred koncem tega dela igre vodile s 15:11, nato pa med izključitvijo Slovakinje Katarine Mravikove poskrbele za rekordno prednost v prvem polčasu - "plus šest“ (18:12 v 27. minuti). Ta se je ponovila še v predzadnji minuti (19:13), v zadnjih trenutkih pred odhodom na odmor pa so gostiteljice zmanjšale na 14:19 in poleg tega izsilile še izključitev Brazilke Eduarde Amorim.

 

Na začetku drugega polčasa je gostujoči trener Csaba Konkoly zamenjal vratarko (Namesto Katalin Palinger, ki je zbrala šest obramb, je vstopila Norvežanka Katrin Lunde Haraldsen – do konca devet obramb), Madžarke pa so nadaljevale z zelo ostro igro v obrambi, ki sta jo francoska sodnika ves čas dopuščala. Trenerka Bonova je poskušala s številnimi menjavami, vendar nikakor ni našla prave sedmerke, ki bi se lahko enakovredno kosala z gostjami. Kljub temu se je Krim Mercator po osmih minutah drugega polčasa približal na štiri zadetke zaostanka (19:23), toda med drugo izključitvijo Simone Spiridon so gostje dosegle dva zadetka za vodstvo s 25:19.

 

Sredi drugega polčasa si je Györi priigral do takrat najvišji naskok sedmih zadetkov (27:20), v 48. minuti pa prvič rekordnega na tekmi v Stožicah – osem (29:21). Ko je bilo sedem minut pred koncem na semaforju 31:23 za madžarski klub, je vse kazalo na polom Krima Mercatorja. Kljub temu je sledila vsaj delno dramatična končnica: dekleta z Galjevice so spretno izkoriščala zaporedne izključitve na gostujoči strani, naredila delni izid 5:0 in v 58. minuti so zaostajala le še za tri zadetke (28:31).

 

Nato je morala zaradi tretje izključitve in posledičnega rdečega kartona z igrišča Spiridonova, kmalu zatem pa sta sodnika preostro izključila Andreo Penezić. Katarina Mravikova je poskrbela za vodstvo z 32:28, Tamara Mavsar je s črte sedmih metrov spet znižala na tri zadetke zaostanka (29:32), s svojim desetim zadetkom (s tem je bila tudi prva strelke tekme v Ljubljani) pa je piko na i postavila odlična organizatorica igre Anita Görbicz. Krimovke so tako po dveh zaporednih zmagah v letošnji ligi prvakinj (Podravka Vegeta v gosteh in Zvezda Zvenigorod doma) doživele prvi poraz, poleg tega pa niti na sedmi medsebojni tekmi v dosedanji zgodovini najelitnejšega evropskega klubskega tekmovanja niso uspele premagati Madžark.

Marta Bon: Naša igra ni bila pravaLIGA PRVAKINJ - SEZONA 2010/11