27. 10. 2010

Olimpija se bo v tretjem krogu evropskega pokala EHF pomerila z ukrajinsko Sparto

Na sedežu EHF na Dunaju so izžrebali pare tretjega kroga evropskega pokala EHF za ženske. Rokometašicam ljubljanske Olimpije so kroglice za nasprotnika dodelile ukrajinski klub Sparta.

 

Pred žrebanjem je bilo 32 klubov razdeljenih v dva bobna: v prvem je bilo šestnajst nosilcev (med njimi dvanajst tistih, ki niso bili uspešni v drugem krogu kvalifikacij za uvrstitev v letošnjo ligo prvakinj), v drugem pa preostala šestnajsterica, v kateri je bila tudi Olimpija. Predvsem zaradi dolgega in dragega potovanja je bila Ukrajina ena izmed tistih držav, ki so se jim želeli v ljubljanskem taboru izogniti.

 

Toda kroglice so odločile, da bo nasprotnik ekipe trenerja Roberta Beguša (v drugem krogu je izločila madžarsko Bekescsabo s skupnim izidom 54:54, vendar je napredovala zaradi večjega števila doseženih zadetkov v gosteh - poraz s 23:32 na Madžarskem in zmaga z 31:22 v Ljubljani) ukrajinski klub Sparta. Ta se je v prejšnji tekmovalni sezoni imenoval Smart, prihaja pa iz Užgoroda.

 

Rokometašice Sparte so v drugem krogu kvalifikacij za uvrstitev v ligo prvakinj igrale na turnirju v Randersu na Danskem in osvojile tretje mesto. Izgubile so proti gostiteljicam z 19:32 (Randers je na koncu osvojil prvo mesto in napredoval v ligo prvakinj) in nemškemu Bayerju iz Leverkusna z 20:21, premagale pa so turško ekipo Milli Piyango s 30:25.

 

Prve tekme tretjega kroga bodo na sporedu 13. ali 14. novembra 2010, povratne pa 20. ali 21. novembra. Olimpija (če se ne bo dogovorila za obe tekmi doma ali v gosteh) bo najprej gostovala v Ukrajini, povratno tekmo pa odigrala v Ljubljani. 

 

 

PARI 3. KROGA POKALA EHF ZA ŽENSKE:

 

 

Sparta (Ukrajina) - Olimpija (Slovenija)

 

KIF Vejen (Danska) - Göppingen (Nemčija)

 

Skövde (Švedska) - Metalurg Skopje (Makedonija)

 

Lublin (Poljska) - HAC Handball (Francija)

 

Naisa Niš (Srbija) - Midtjylland (Danska)

 

Cluj Napoca (Romunija) - Oldenburg (Nemčija)

 

Tvis Holstebro (Danska) - Bayer Leverkusen (Nemčija)

 

Buxtehuder (Nemčija) - Esbjerg (Danska)

 

Leon (Španija) - Mar Sagunto (Španija)

 

Izmir (Turčija) - Byasen (Norveška)

 

Kuban Krasnodar (Rusija) - Milli Piyango (Turčija)

 

Syma Vac (Madžarska) - Elda Prestigio (Španija)

 

Patras (Grčija) - Dunarea Braila (Romunija)

 

Gil Eanes (Portugalska) - Amsterdam (Nizozemska)

 

Lada Toljati (Rusija) - Nottwil (Švica)

 

Zalau (Romunija) - Zaječar (Srbija)