27. 10. 2010

Denič: Razlika bi lahko bila višja; Olsson: Odločile so individualne izkušnje in kakovost

Po tekmi v Zlatorogu je vršilec dolžnosti selektorja slovenske reprezentance Boris Denič poudaril pomen prve zmage, a je opozoril, da bi lahko bila še višja. Gostujoči selektor Mats Olsson je ocenil, da so odločile individualne izkušnje in kakovost domačih igralcev.

 

 

Boris Denič, vršilec dolžnosti selektorja reprezentance Slovenije: "Čestitam mojim igralcem za pomembno zmago, ki je tudi prva sklupna. Do dvajsete minute smo se v igri precej lovili, nato pa smo si priigrali prvo občutnejšo prednost. V zgodnji fazi drugega polčasa smo si priigrali že šest zadetkov prednosti, toda Portugalci so se vrnili v igro. Tudi v končnici se je skoraj zgodilo isto, kajti nasprotnik se ni dal zlomiti vseh šestdeset minut in je pokazal dobro igro. Portugalci so bili vztrajni do konca tekme in niso "zdivjali", čeprav sem mogoče pričakoval, da se bo to vendarle zgodilo. Škoda, da smo na koncu zmagali samo s tremi zadetki razlike in nismo zdržali, saj bi jih lahko bilo vsaj pet. Portugalska kaže velik napredek in bodo imeli z njo težave vsi nasprotniki."

 

 

Uroš Zorman, kapetan reprezentance Slovenije: "Tako soigralcem kot Deniču čestitam za zmago. Če smo povsem pošteni, tekma ni bila na visoki ravni. Čeprav nismo želeli tega, se vseeno pozna vse dogajanje na zvezi in okrog reprezentance. Res je tudi to, da imajo zdaj nekateri mlajši igralci in novinci večje vloge, nismo še tako uigrani, tako da žoga ni tekla tako, kot bi morala. Toda dve točki sta ostali doma, pokazali smo srčno in borbeno predstavo, glede same kakovosti igre pa imamo še veliko rezerv. Hvala gledalcem, ki so nas prišli bodriti in so ustvarili prijetno vzdušje v dvorani. To zmago poklanjamo tudi njim."

 

 

Mats Olsson, selektor reprezentance Portugalske: "Slovenci so zasluženo zmagali, saj so bili na koncu boljši, čeprav je bila večji del tekme igra zelo izenačena. Rezultat ni posledica boljše ali slabše igre v napadu ali obrambi, ampak so Sloveniji prinesle zmago predvsem individualne izkušnje in kakovost igralcev. Moji igralci so na tekmi naredili preveč tehničnih napak v primerjavi z domačo reprezentanco."

 

 

David Tavares, igralec reprezentance Portugalske: "V določenih delih igre smo delali napake, ki so nas na koncu drago stale, saj smo ostali brez zmage ali vsaj neodločenega izida v Celju. Velik del tekme smo igrali dobro, toda občasno smo preveč popustili in začeli delati neumne napake. Slovenski rokometaši so to seveda spretno izkoristili in v izjemnem vzdušju v dvorani prišli do točk."

Slovenija začela kvalifikacije za EP z zmago proti PortugalskiEURO 2012 - SRBIJA (skupine, sporedi, pari tekem, datumi, ure, izidi in lestvice)