30. 11. 2010

Odzivi trenerjev vseh štirih slovenskih klubov na razplet žrebanja na Dunaju

Trenerji vseh štirih slovenskih klubov v moški konkurenci, ki so bili v bobnih za žrebanje parov osmine finala v treh evropskih pokalih, so ocenili ples kroglic na Dunaju. Prve tekme osmine finala bodo 19. ali 20. februarja 2011, povratne pa 26. ali 27. februarja 2011.

 

V pokalu EHF bo nasprotnik Gorenja avstrijski Bregenz, v pokalu pokalnih zmagovalcev se bo Maribor Branik pomeril s Kolubaro iz Lazarevca (Srbija), v pokalu challenge pa Slovan z norveškim Arendalom in Cimos s švedskim klubom Eskilstuna Guif.

 

 

 

 

Branko Tamše, trener Gorenja: "Žreb je bil ugoden, tako za klub kot za navijače. Bregenza ne poznam tako dobro, vendar je še dovolj časa, da se pripravimo nanj. Prva tekma bo na domačem igrišču in v naši praksi se je to pokazalo kot pozitivna izkušnja, ne le v tej, ampak tudi v minulih sezonah. Tekmi ne bosta lahki. Verjamem, da imamo kakovostnejšo ekipo, vendar tekmeca ne smemo podcenjevati."

dr. Marko Šibila, trener Maribora Branika: "Z žrebom moramo biti zadovoljni. Čeprav ni lahkih nasprotnikov, je Kolubara z vidika potovanja morda tekmec, ki smo si ga lahko le želeli. Gre za zelo solidno ekipo, ki trenutno vodi v srbskem prvenstvu in sem si jo ogledal na tekmi proti Celju Pivovarni Laško na pripravljalnem turnirju v Doboju. Gre za tekmeca po naši meri. Upam, da bomo v obeh tekmah pokazali vse, kar znamo, in se uvrstili v četrtfinale."

 

 

Fredi Radojkovič, trener Cimosa: "Dobili smo atraktivnega skandinavskega tekmeca. Eskilstuna goji hitro igro in je trenutno na drugem mestu v švedskem prvenstvu. V tem mestecu vsi živijo za rokomet, pred nami pa sta zanimivi mednarodni preizkušnji."

 

 

Aleš Repina, trener Slovana: "V tem tekmovanju je absolutni favorit koprski Cimos, vse druge ekipe pa so premagljive. O norveški ekipi ne vem veliko, bržkone je malce močnejša od avstrijskega Linza, ki smo ga izločili v minulem krogu pokala challenge. Poleg tega upam, da bo uprava našega kluba zagotovila pogoje za nemoteno delo."

Žrebanje parov osmine finala v evropskih pokalihPred žrebanjem na DunajuCimos še enkrat nadigral BolgareMariborčani zmagali tudi na ČeškemSlovan poskrbel za presenečenje v LinzuKoprčani zlahka opravili z BolgariGorenje se je uvrstilo v osmino finala pokala EHFPet slovenskih moških klubov konec tedna v Evropi