2. 12. 2011

Pivovarji bodo obe evropski tekmi proti estonski Kehri odigrali v domači dvorani Zlatorog

Obe tekmi tretjega kroga v evropskem pokalu pokalnih zmagovalcev proti Kehri iz Estonije bodo rokometaši Celja Pivovarne Laško odigrali v domači dvorani Zlatorog. Prva bo v soboto, 3. decembra 2011, ob 19. uri, povratna pa naslednji dan (nedelja, 4. december 2011) ob 17. uri.

 

 

Celjani bodo letošnjo evropsko sezono začeli s tekmama proti Kehri, ki je slovenskim ljubiteljem rokometa dokaj neznan klub, čeprav v evropskih pokalih redno nastopa že od sezone 1993/94. V prejšnji sezoni je v estonski ligi osvojila drugo mesto, v tej pa je po odigranih osmih krogih na prvem mestu. Kehra je devetkratni prvak Estonije (nazadnje leta 2009), sedemkratni pokalni prvak in dvakratni zmagovalec baltske lige (2006 in 2011).

 

 

V domačem taboru nimajo veliko informacij o Estoncih, a se zaradi tega ne vznemirjajo. "O Kehri vemo le to, kar smo uspeli najti na internetu, saj klub ni bil pripravljen na izmenjavo DVD-jev. V vsakem primeru se mi zdi, da je ekipa podobna naši - z nekaj izkušenimi igralci in številnimi mladimi. Več vam o njih ne znam povedati, a ob dejstvu, da obe tekmi igramo v Zlatorogu, ne sme biti vprašanje, kdo bo napredoval v naslednji krog," pravi celjski trener Vladan Matić.

 

 

Trener Matić je pozval tudi domače navijače, da pridejo v čim večjem številu podpreti svoje ljubljence. "Prepričan sem, da bomo z ekipo naredili vse tako, da bomo po dveh tekmah mi skupni zmagovalci. Ob tej priložnosti bi pozval tudi navijače, naj pridejo v čim večjem številu in nam na tej prvi oviri izdatno pomagajo," poziva Matić gledalce v celjski rokometni hram Zlatorog.

 

 

Kljub pomanjkanju informacij o nasprotniku je optimistično razpoložen tudi kapetan celjskega moštva Dejan Perić. "O Estoncih nimamo veliko podatkov, a z osebno motivacijo in pripravo ter s pomočjo navijačev lahko nadoknadimo tudi to. Vsekakor želimo koledarsko leto zaključiti zmagovito in ob tem bi v Zlatorog povabil vse naše navijače in ljubitelje rokometa. Vsako tekmovanje je potrebno spoštovati. Upam in verjamem, da bomo tekmi z Estonci dobili. Vsak naslednji nasprotnik pa bo velik izziv in velika motivacija - tako za igralce kot navijače," meni vratar Dejan Perić.

Da bi v Zlatorog privabili čim več gledalcev, so se v celjskem klubu odločili za posebno akcijo. Vstopnice za tekmi s Kehro so na voljo v paketu za oba dva dneva in so že v prodaji na vseh prodajnih mestih Eventim po Sloveniji, do nje pa bo mogoče tudi drugače - z menjavo za igračo. Navijači lahko prinesejo novo ali rabljeno (vendar ohranjeno) igračo (lahko tudi več) in jo menjajo za vstopnico za obe tekmi z estonskim klubom.

 

 

Celjani bodo igrače zbrali, nato pa jih bodo v tem mesecu podarili celjskim ustanovam, kot so bolnišnica, vrtci in šole, odvisno od števila zbranih igrač. Na ta način bodo skupaj osrečili številne otroke v Celju in okolici. Igrače bo mogoče za vstopnice menjati na dan tekme v soboto in nedeljo v avli dvorane Zlatorog.

 

 

Tekmi Celje Pivovarna Laško - Kehra bosta v soboto, 3. decembra 2011, ob 19. uri, in v nedeljo, 4. decembra 2011, ob 17. uri. Sodila ju bosta Erdoan in Arsim Vitaku (Kosovo), delegat pa bo Ciprčan Kyriakos Kaplanis.