2. 12. 2011

Gorenje na povratni tekmi v Valladolidu z desetimi zadetki prednosti iz Rdeče dvorane

Na povratno tekmo tretjega kroga evropskega pokala EHF proti Valladolidu so rokometaši Gorenja odpotovali kar z desetimi zadetki prednosti iz Rdeče dvorane (33:23). Povratni dvoboj v Španiji bo na sporedu v soboto, 3. decembra 2011, ob 20. uri.

 

 

Slovenski podprvaki so prejšnjo soboto pred domačimi gledalci nepričakovano do tal potolkli Valladolid, ki je v zelo močni španski ligi na četrtem mestu. Moštvo trenerja Branka Tamšeta si je priigralo kar deset zadetkov prednosti (33:23), kljub temu pa Velenjčane na povratnem dvoboju v večnamenski dvorani Huerta del Rey čaka zelo težka naloga.

 

 

Na generalki za tekmo v Valladolidu rokometaši Gorenja niso bili uspešni, kajti v osmini finala pokala Slovenije so gostovali v Kopru in izgubili proti domačemu Cimosu z 21:27 ter izpadli iz nadaljnjega tekmovanja. "Zelo slabi smo bili pri strelih na gol, slabšo igro pa so prikazali tudi naši zunanji igralci. Že dolgo nismo dosegli tako malo zadetkov. Enostavno smo imeli slab dan," je razplet sredine tekme v Bonifiki ocenil trener Gorenja Branko Tamše.

 

 

Kljub visoki prednosti iz Rdeče dvorane (deset zadetkov) Velenjčani v Valladolidu ne bodo branili velikega naskoka. "Obramba prednosti bi bila zagotovo najslabša rešitev. A po drugi strani si v Španiji ne smemo dovoliti tako slabega strelskega izkoristka, kot smo ga imeli v Kopru. Kajti če bomo dosegli le 21 golov, se nam seveda zelo slabo piše," pravi trener Tamše, ki se dobro zaveda težavnosti naloge: "Tamkajšnje igrišče, ki sem ga spoznal že kot igralec, je zelo vroče. Valladolid ima zelo kakovostno ekipo in bo skušal na vse načine izničiti velik zaostanek s prve tekme. A mi moramo biti tisti, ki bomo nadzorovali ritem igre in potek tekme."

"Na prvi tekmi smo se pokazali v zelo slabi luči. Igra nam nikakor ni stekla, kar je domače moštvo seveda spretno izkoristilo in visoko zmagalo. Toda dejstvo je, da je bil to šele prvi polčas tretjega kroga pokala EHF. Kljub visokemu zaostanku ni še ničesar izgubljenega, čeprav je jasno, da nas čaka zelo težka naloga," priznava Juan Carlos Pastor, trener Valladolida in nekdanji selektor reprezentance Španije.

 

 

Medtem ko so Velenjčani zadnjo tekmo pred obračunom v Valladolidu izgubili (poraz proti Cimosu v pokalnem tekmovanju), so imeli več razlogov za zadovoljstvo v Valladolidovem taboru. V dvanajstem krogu je Pastorjeva četa premagala Puerto Sagunto z 32:25 (Marko Krivokapić je dosegel 9 zadetkov, Davor Čutura 8, Guillaume Joli pa 7) in potrdila četrto mesto na prvenstveni lestvici. Pred Valladolidom, ki je zbral 16 točk, so Barcelona, Atletico Madrid (po 24 točk) in Reale Ademar (19).

 

 

Tekma Valladolid - Gorenje Velenje bo v soboto, 3. decembra 2011, ob 20. uri. Sodila jo bosta Šveda Henrik Mäkinen in Göran Jonsson, delegat pa bo Francoz Michel Caillet.

 

 

 

Velenjčani na prvi tekmi tretjega kroga pokala EHF do tal potolkli španski Valladolid