4. 12. 2011

Maribor Branik začenja povratno tekmo v Kragujevcu s štirimi zadetki prednosti

Igralce Maribora Branika čaka v nedeljo, 4. decembra 2011, ob 18. uri v Kragujevcu povratna tekma tretjega kroga evropskega pokala challenge proti Radničkemu. Na prvi tekmi v dvorani Tabor so Mariborčani zmagali s 26:22.

 

 

V Mariboru si je slovenski klub prednost priigral šele v končnici tekme, potem ko je v 38. minuti zaostajal že za štiri zadetke (13:17). "Ne glede na to, da smo Radnički preučili že pred prvo tekmo, imamo sedaj še več podatkov o njih. V neposrednem dvoboju se je izkristaliziralo, kaj lahko nasprotniki iz Kragujevca ponudijo. Vemo, da nas čaka izjemno težka tekma, vendar naredili bomo vse, da tudi na gostovanju dosežemo pozitiven rezultat," pravi dr. Marko Šibila, trener Maribora Branika.

 

 

Po osemurni vožnji z avtobusom so Mariborčani v soboto prispeli v Kragujevac in nato opravili š zadnji trening pred tekmo. "Če se želimo uvrstiti v naslednji krog, bomo morali prikazati borbeno in nepopustljivo igro ter čvrsto obrambo. V napadu bomo morali paziti na izgubljene žoge in s kontroliranimi napadi doseči čim več golov. To je načrt v grobem. Nadejam se, da bodo fantje čim bolj osredotočeni na igro in da se zavedajo, koliko jim ta tekma pomeni ter da bodo temu primerno pustili tudi srce na igrišču," še dodaja trener Šibila.

V Kragujevcu (tamkajšnja dvorana sprejme 3500 gledalcev) čaka Mariborčane težka naloga in vroče vzdušje na tribunah. Tega se zaveda tudi kapetan Simon Razgor: "Vzdušje po sredini, po mojem izgubljeni točki v Izoli ni bilo na vrhuncu, a smo že pozabili na čudno dogajanje v zadnjih sekundah te tekme. Kaj se je dogajalo, pa bodo presodili drugi. Res je, da v Srbijo potujemo s štirimi goli prednosti, vendar smo tudi to že odmislili. Vemo, kakšno je vzdušje v balkanskih državah, tam bo šlo na nož. Pričakujem, da bo dvorana polna. Čaka nas torej zelo težko delo, upam pa, da se da nam bo na koncu vseeno uspelo uvrstiti v na slednji krog tekmovanja."

 

 

Tekma Radnički Kragujevac - Maribor Branik bo v nedeljo, 4. decembra 2011, ob 18. uri. Sodila jo bosta Grka Athanasios Chaskis in Dimitrios Tsakonas, delegat pa bo Zahid Crnkić (Bosna in Hercegovina).