3. 12. 2011

Celjani na prvi evropski tekmi v Zlatorogu premagali estonski klub kar s 16 zadetki razlike

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so na prvi tekmi tretjega kroga pokala pokalnih zmagovalcev pred domačimi gledalci visoko premagali estonsko Kehro s 34:18 (17:10). Povratna tekma bo v nedeljo, 4. decembra 2011, prav tako v Celju.

Celje Pivovarna Laško - Kehra 34:18 (17:10)

Celje - Dvorana Zlatorog, gledalcev: 600, sodnika E. in A. Vitaku (oba Kosovo).

Celje Pivovarna Laško: Lesjak (19 obramb) 1, Perić, Skok, Mlakar 5, Marguč 6 (3), Žuran 2, Razgor 2, Toskić 4, Ranevski, Poklar 6, Poteko, Metličić, Mačkovšek 3, Žvižej 5 (1).

Kehra: Tund, Naum (10 obramb), Lepp 4 (1), Glinkin 2, Part 1, Normak, Laast 1 (1), Liiva 2, Kasper 2, Tibar, Slastinovski 4, Sirkas 1, Lees 1.

Sedemmetrovke: Celje Pivovarna Laško 4 (4), Kehra 4 (2).

Izključitve: Celje Pivovarna Laško 8 minut, Kehra 4 minute.

Pivovarji o gostih iz stonije niso imeli veliko podatkov, a so pred tekmo napovedali, da dvoma o napredovanju ne bo. Obe tekmi se namreč igrata v Zlatorogu, ob tej priložnosti pa je domači klub pripravil posebno akcijo, saj so navijači lahko vstopnice dobili z menjavo za igrače, ki jih bo celjski klub podaril otrokom in celjskim ustanovam.

Odziv tistih, ki so bili v dvorani, je bil izjemen, kljub temu pa se je zbralo manj gledalcev od pričakovanj. Celjani so na prvi tekmi tretjega kroga evropskega pokala pokalnih zmagovalcev nastopili brez poškodovanih Gregorja Potočnika, Nemanje Zelenoviča in Carlosa Prieta.

Začetek tekme ni bil po pričakovanjih domačih, saj so gostje, ki so se na Celjane dobro pripravili, povedli s 3:1. Estonci so namreč imeli za razliko od Celja možnost na pripravo s pomočjo posnetkov, kar jim je uvodoma prineslo nekaj možnosti za presenečenje.

Vendar pa so gostitelji že po nekaj minutah spoznali nevarnosti gostov in v deseti minuti prvič povedli. Od takrat so bili v vodstvu le še domači rokometaši, Kehra je po minuti odmora v šestnajsti minuti še uspela izenačiti, a le za nekaj sekund, kajti pivovarji so nato uspeli izkoristiti igralca več ter povesti s štirimi zadetki razlike (12:8).

Gostje so se sicer nekajkrat izkazali s kakšno dobro akcijo, vseeno pa so domači igralci še naprej višali prednost, tudi v času, ko so imeli igralca manj na igrišču. Takrat so prišli tudi do najvišje prednosti v prvem delu, ko je za plus sedem zadel Mačkovšek (16:9).

Enaka prednost je bila tudi ob polčasu, potem ko so v zadnjih trenutkih Celjani ob dveh obrambah Lesjaka in veliki borbenosti igralcev na igrišču izpeljali lepo akcijo, ki jo je ob bučnem aplavzu v zadnji sekundi zaključil Poklar.

Drugi polčas se je začel v enakem slogu, kot se je končal prvi. Pivovarji so hitro višali prednost in naredili delni rezultat kar 6:0, znova pa so zadevali tudi v trenutkih, ko je bil izključen Metličić. Gostje so svoj prvi zadetek v drugem delu dosegli šele v 38. minuti, ko je bila prednost Celja že 13 golov. V petnajstih minutah so zadeli le štirikrat, pivovarji pa so medtem povedli že s petnajstimi zadetki razlike.

Ob izključitvi Mlakarja, ki je napravil nepotreben prekršek ob vračanju v obrambo, so se gostje približali na dvanajst zadetkov razlike. Po njegovi vrnitvi se je razlika ponovno začela višati, saj je v vratih še naprej blestel Lesjak, ki je v 52. minuti dosegel še zadetek čez celotno igrišče za 30:16.

Nekaj minut pred koncem tekme, ko so imeli pivovarji ob izključitvi Poteka igralca manj na igrišču, so prišli do najvišje prednosti na tekmi. Mlakar je zadel za +16 (33:17), enaka razlika pa je bila tudi ob koncu tekme v Zlatorogu.