3. 12. 2011

Velenjčani visoko izgubili v Španiji, vendar napredovali v četrti krog evropskega pokala EHF

Gorenje je na povratni tekmi tretjega kroga evropskega pokala EHF na gostovanju pri Valladolidu v Španiji izgubilo s 27:35 (13:17). Kljub temu so se Velenjčani uvrstili v naslednji krog, saj so v Rdeči dvorani zmagali s 33:23.

 

 

Valladolid - Gorenje Velenje 35:27 (17:13)

 

Valladolid - Dvorana Huerta del Rey, gledalcev: 2800, sodnika: Mäkinen in Jonsson (oba Švedska).

 

Valladolid: Sierra, Marcos 1, Krivokapić 4, Gurbindo 5, Avila 1, Čutura 4, Nikčević 7, Romero 2, Joli 9 (5), Eilert 2, Garcia, Rodriguez, Urizar, Megias, Martin, Tokić.

 

Gorenje Velenje: Gajić, Zaponšek, Taletovič, Melić 5 (3), Medved 3, Bezjak 5, Dolenec 5, Rutar, Cehte 1, Miklavčič 1, Musa 6, Gaber, Golčar 1, Gams, Šimič, Dujmovič.

 

Sedemmetrovke: Valaldolid 5 (5), Gorenje Velenje 4 (3).

 

Izključitve: Valladolid 10 minut, Gorenje Velenje 12 minut.

 

 

 

Čeprav so povratni dvoboj tretjega kroga pokala EHF v Valladolidu izgubili kar z osmimi zadetki razlike (27:35), so se rokometaši Gorenja uvrstili v četrti krog tekmovanja. Napredovanje s skupnim izidom 60:58 jim je prinesla zmaga na prvi tekmi proti četrtouvrščenemu klubu španske lige v Rdeči dvorani z desetimi goli prednosti (33:23).

 

 

Na povratni tekmi v Valladolidu so Velenjčani že na začetku tekme zaostajali z 0:3, takšna razlika pa je bila tudi sredi prvega polčasa (6:9). Odlični domači vratar Sierra, kar 12 minut izključitev na strani Gorenja v prvem polčasu (gostitelji le dve minuti) in naklonjenost švedskih sodnikov Valladolidu so prispevali k temu, da so Španci (čeprav so se Velenjčani v 20. minuti približali le na gol zaostanka) odšli na odmor s štirimi zadetki prednosti (17:13).

Krizni trenutki v dvorani Huerta del Rey so za moštvo trenerja Branka Tamšeta prišli sredi drugega dela igre. Takrat so Španci dvakrat povedli kar z devetimi zadetki razlike (24:15 in 31:22) in imeli tudi dva napada za izničenje zaostanka s prve tekme v Rdeči dvorani. Vse je kazalo, da bodo slovenski podprvaki izpadli iz nadaljnjega tekmovanja v Evropi.


 

Toda Tamšetova četa je v zadnjem delu tekme najprej naredila delni izid 3:0 in nato zdržala vse silne nalete gostiteljev. Poraz z osmimi zadetki razlike pa je kljub temu zadoščal za skupen uspeh proti Valladolidu in napredovanje v Evropi.

 

 

V velenjski zasedbi je Željko Musa dosegel šest golov, Fahrudin Melić, Marko Bezjak in Jure Dolenec pa po pet. V Valladolidovih vrstah sta bila najučinkovitejša Francoz Guillaume Joli z devetimi in Srb Ivan Nikčević s sedmimi zadetki.


 

Nasprotnika v osmini finala evropskega pokala EHF bodo rokometaši Gorenje dobili na žrebanju na Dunaju, ki bo v torek, 6. decembra 2011.