4. 12. 2011

Estonska Kehra se tudi na povratni tekmi v Celju ni mogla resneje upirati gostiteljem

Igralci Celja Pivovarne Laško so bili tudi na povratni tekmi tretjega kroga evropskega pokala pokalnih zmagovalcev precej boljši od estonske Kehre. Po sobotni zmagi s 34:18 so v dvorani Zlatorogu še enkrat slavili, tokrat je bilo 37:23 (17:11).

 

 

Kehra - Celje Pivovarna Laško 23:37 (11:17)

 

Celje - Dvorana Zlatorog, gledalcev: 400, sodnika: E. in A. Vitaku (oba Kosovo).

 

Kehra: Tund (5 obramb), Naum (10 obramb), Lepp 3, Glinkin 4, Part 1, Normak, Laast 4, Liiva 2, Kasper 1, Tibar, Slastinovski 2, Sirkas 4, Lees 2.

 

Celje Pivovarna Laško: Lesjak, Perić, Skok (19 obramb), Mlakar 4, Marguč 4 (1), Žuran 1, Razgor, Toskić 1, Ranevski 3, Poklar 4, Poteko 8, Metličić, Mačkovšek 9, Žvižej 3.

 

Sedemmetrovke: Kehra 2 (0), Celje Pivovarna Laško 1 (1).

 

Izključitve: Kehra 6 minut, Celje Pivovarna Laško 2 minuti.

 

 

 

Zaradi visoke zmage pivovarjev na sobotni tekmi (16 zadetkov razlike) je bil povratni dvoboj v dvorani Zlatorog seveda le formalnost, hkrati pa priložnost, da se nekateri igralci, ki sicer dobivajo manj priložnosti, izkažejo z dobro igro. Tudi tokrat je potekala posebna akcija, menjava vstopnic za igrače, ki jih bo celjski klub podaril otrokom in celjskim ustanovam.

 

 

Celjani so tudi na drugi tekmi proti Kehri nastopili brez poškodovanih Gregorja Potočnika, Nemanje Zelenoviča in Carlosa Prieta. Tudi povratno srečanje so bolje začeli igralci Kehre (1:0, 3:2), nato pa se je seveda razmerje spremenilo in domači rokometaši so v deseti minuti povedli za dva. V uvodu sta izstopala predvsem vratar Matevž Skok, ki je v uvodnih petnajstih minutah zbral kar osem obramb, in Borut Mačkovšek, ki je v enakem času dosegel pet zadetkov.


 

Ob izključitvi Glinkina so pivovarji povedli za štiri, v 22. minuti pa je Poteko povišal na + 5. Trener Estoncev je poizkušal z minuto odmora, vendar so Celjani tudi po njej višali vodstvo in dve minuti pred zaključkom prvega dela prišli do prednosti osmih. Kehra je nato izkoristila izključitev Poteka in znižala na 11:16, končni izid prvega polčasa pa je v zadnjih sekundah postavil Rok Žuran.

V drugem delu so Celjani nadaljevali začeto. Še naprej so igrali zavzeto, mladi pa so izkoriščali priložnost, ki jim jo je ponudil trener Vladan Matić. Mačkovšek je bil še naprej nezgrešljiv: met (8-8) po štiridesetih minutah igre in 9-9 ob koncu tekme. Skok je nadaljeval odlično v vratih, razigrani pa so bili tudi vsi ostali.


 

Odlično akcijo (cepelin) sta v 41. minuti odigrala Nejc Poklar in Nikola Ranevski, ki je žogo sprejel izjemno visoko in uspešno zaključil akcijo za + 12. Nekaj trenutkov kasneje je bilo že +13, ko je bil uspešen Žiga Mlakar.

 

 

Čestitati pa velja tudi gostom, saj se kljub visokemu zaostanku niso predajali in so uspeli nato razliko držati v teh okvirih. Toda potrebno je tudi priznati, da se je v obrambo Celja prikradlo nekaj lukenj, kar je gostujoči ekipi to delo seveda olajšalo.


 

V zadnjih minutah tekme sta obe ekipi prikazali nekaj izjemno lepih akcij, ob tem so tako Celjani kot Kehra naredili nekaj napak, vendar poželi aplavz občinstva v Zlatorogu. Pivovarji so ob koncu zmagali s štirinajstimi zadetki razlike in tako s skupnim rezultatom 71:41 zanesljivo napredovali v naslednji krog tekmovanja.


 

Nasprotnika v osmini finala pokala pokalnih zmagovalcev bodo igralci Celja Pivovarne Laško dobili na žrebanju, ki bo v torek, 6. decembra 2011, na Dunaju.