4. 12. 2011

Mariborčani zaradi večjega števila doseženih zadetkov v gosteh napredovali v osmino finala

Na povratni tekmi tretjega kroga evropskega pokala challenge je Maribor Branik proti Radničkemu na gostovanju v Kragujevcu izgubil s 23:27. Z enako razliko se je končala tudi prva tekma v Mariboru (26:22), a je slovenski klub zaradi večjega števila doseženih zadetkov napredoval v osmino finala.

 

 

Radnički Kragujevac - Maribor Branik 27:23 (13:12)

 

Kragujevac - Dvorana Mladost, gledalcev: 1000, sodnika: Chaskis in Tsakonas (oba Grčija).

 

Radnički Kragujevac: Zlatanović, Lekić, Miljković, Gavrilović 4, Vučičević 6, Janičijević, Mandić, Radojičić 1, Cvetinović 9, Milinčić, Božić, Nikolić 4, Ilić, Rajičević, Prodanović 3, Šmigić.

 

Maribor Branik: Lončar, Župič, Kramar, Mirković 7, Tarabocchia, Svalina 5 (1), Oštir, Špelić 4, Legnar, Razgor 2 (1), Pučnik, Fister, Lesjak, Šoštarič, Kleč 2, Vujić 3.

 

Sedemmetrovke: Radnički Kragujevac 1 (0), Maribor Branik 3 (2).

 

Izključitve: Radnički Kragujevac 10 minut, Maribor Branik 4 minute.

 

 

 

Moštvo trenerja Marka Šibile se je skozi šivankino uho prebilo v osmino finala evropskega pokala challenge, ki so ga v prejšnji tekmovalni sezoni osvojili rokometaši koprskega Cimosa. Štajerci so na povratni tekmi tretjega kroga v Kragujevcu ob polčasu zaostajali samo za zadetek (12:13), nato pa se je razlika v korist srbskega kluba začela počasi, toda vztrajno naraščati.

V 58. minuti je imel Radnički že šest golov naskoka (27:21) in vse je kazalo, da se bodo Kragujevčani uvrstili med šestnajst najboljših klubov v tem evropskem pokalnem tekmovanju. Toda v dramatični končnici sta za mariborsko ekipo zadela Mate Svalina in Milan Mirković ter zaostanek zmanjšala na štiri (23:27).


 

Gostitelji v svojem zadnjem napadu na tekmi niso dosegli zmagovitega gola, zadnji strel Milana Vučičevića, nekdanjega igralca Prul 67 in Preventa, pa je po izteku rednega igralnega časa zletel mimo vrat.


 

Žreb osmine finala evropskega pokala challenge bo v torek, 6. decembra 2011, na sedežu Evropske rokometne zveze na Dunaju.