14. 12. 2011

Selektor Boris Denič objavil seznam 28 igralcev, ki imajo pravico nastopa na EP 2012 v Srbiji

Boris Denič, selektor moške članske reprezentance Slovenije, je objavil seznam igralcev, ki imajo pravico nastopa na evropskem prvenstvu leta 2012 v Srbiji. Na Deničevem seznamu je 28 igralcev, od katerih jih 19 igra v slovenskih klubih, devet pa v tujini.

 

 

Za nastop na EP v Srbiji, ki bo od 15. do 29. januarja 2012 v Srbiji, je selektor Denič določil seznam 28 igralcev, ki imajo pravico nastopa za reprezentanco Slovenije. Že v naslednjem tednu bo objavil tudi seznam 19 rokometašev (16 igralcev in treh "rezervistov"), ki bodo po božičnih praznikih začeli s sklepnim delom priprav za Euro 2012.

 

 

Na Deničevem širšem seznamu ni presenečenj, v reprezentanco pa je poklical praktično vse rokometaše, ki jim je ponudil priložnost v kvalifikacijskih tekmah za EP. Razlika je le ta, da bo že pred začetkom sklepnih priprav, ki se bodo začele 26. decembra, določil 16 rokometašev in tri "rezerviste", kar doslej ni bila običajna praksa dosedanjih selektorjev. Ti so dokončen seznam venomer objavili tik pred odhodom na zaključni turnir.

 

 

"Glede na moje izkušnje, bodisi v času, ko sem bil igralec, ali zdaj trener, sem se odločil, da bom že na začetku priprav sporočil svoj izbor igralcev za Srbijo. Zakaj bi osem ali devet igralcev med pripravami bilo v dvomih in bi razmišljali o tem, ali bodo med potniki za zaključni turnir. V tem sklopu priprav za evropsko prvenstvo v Srbiji med menoj in rokometaši ne bo nobenih skrivalnic, izbrani rokometaši bodo od prvega dneva morali nase prevzeti vso odgovornost," je svojo odločitev pojasnil selektor Boris Denič.

 

 

Prvi mož slovenske stroke bo svoje izbrance zbral 26. decembra v Zrečah, na uvodnih treningih pa bodo manjkali igralci, ki imajo obveznosti v francoskih, nemških in danskih klubih. Od 5. do 9. januarja bodo nastopili na močnem mednarodnem turnirju na Danskem, kjer bodo merili moči s tremi imenitnimi reprezentancami: z Dansko se bodo pomerili v Koldingu, z Islandijo v Herningu, s Poljsko pa v Aarhusu.

 

 

Po vrnitvi v domovino se bodo ponovno zbrali v Zrečah in do odhoda v Srbijo (14. januarja) opravili še zadnje od skupno predvidenih 30 treningov. Njihova vadba bo bolj ali manj namenjena piljenju taktičnih različic, medtem ko telesna priprava - izjema je le vadba za vzdrževanje moči - ne bo v ospredju.

 

 

Slovenija bo v prvem delu evropskega prvenstva nastopila v skupini D. V Vršcu se bo najprej pomerila z Norveško (16. januar 2012), nato s Hrvaško (18. januar 2012), nazadnje pa z Islandijo (20. januar 2012).

 

 

 

Foto: Arsen Perić/Ekipa

 

 

 

SEZNAM 28 IGRALCEV, KI IMAJO PRAVICO NASTOPA NA EP 2012:

Priimek Ime Klub
BEZJAK Marko Gorenje Velenje
BILBIJA Nenad Minden (Nemčija)
BOMBAČ Dean Cimos Koper
BRUMEN Matjaž Cimos Koper
BUNDALO Uroš Cimos Koper
ČEMAS Matevž Cimos Koper
DOBELŠEK Jure Cimos Koper
DOLENEC Jure Gorenje Velenje
FLAJS Matej Krka
GABER Matej Gorenje Velenje
GAJIČ Dragan Montpellier (Francija)
KAVAŠ Boštjan Wisla Plock (Poljska)
MAČKOVŠEK Borut Celje Pivovarna Laško
MARGUČ Gašper Celje Pivovarna Laško
MIKLAVČIČ David Gorenje Velenje
NATEK Jure Magdeburg (Nemčija)
PROŠT Primož Montpellier (Francija)
PUCELJ Peter Crvena zvezda (Srbija)
RAZGOR Simon Maribor Branik
SKOK Matevz Celje Pivovarna Laško
SKUBE Sebastian Cimos Koper
SUŠIN Jure Trimo Trebnje
ŠKOF Gorazd Cimos Koper
ŠPILER David Zagreb CO (Hrvaška)
VRAN Jure Cimos Koper
ZORMAN Uroš Vive Targi Kielce (Poljska)
ŽVIŽEJ Luka Celje Pivovarna Laško
ŽVIŽEJ Miha Bjerringbro-Silkeborg (Danska)

VODSTVO REPREZENTANCE:

Priimek Ime Funkcija
DENIČ Boris selektor
ČOTAR Bojan pomočnik selektorja
ČAJAVEC Rudi zdravnik
ŽUŽEK Gorazd fizioterapevt
KADRIJA Sokol maser
STANIČ Radivoje tehnični vodja
GLADEK Matevž video analitik
CVIJIČ Goran odnosi z javnostmi
MOHORIČ Uroš vodja reprezentance