13. 1. 2011

Rusi potrdili odhod Kokšarova v domovino

Na spletni strani ruskega kluba Čehovski medvedi so zapisali, da je igralec celjskega kluba Edvard Kokšarov podpisal pogodbo z njimi.Ta naj bi veljala od naslednje sezone 2011/12.

 

"Edvard Kokšarov, kapetan ruske reprezentance, olimpijski prvak iz Sydneyja 2000, bronasti z OI 2004in zmagovalec svetovnega prvenstva leta 1997, je podpisal pogodbo s Čehovskimi medvedi za sezono 2011/12," so zapisali na spletni strani ruskega rokometnega prvaka.

 

"Verjetno ste dobro prebrali. Za zdaj tega ne bom komentiral. Čez tri dni bom prišel v Slovenijo in tedaj vse pojasnil," pravi levokrilni rokometaš Edvard Kokšarov. V letošnji sezoni evropske lige prvakov je Kokšarov za aktualne slovenske državne in pokalne prvake odigral pet tekem in dosegel štiri zadetke. Kokšarovu po koncu letošnje sezone poteče pogodba s Celjem Pivovarno Laško, katere član je že od leta 1999.

 

35-letni Kokšarov je bil ob odhodu trenerja celjskega kluba Zvonimirja Serdarušića eden od neuradnih kandidatov za njegovega naslednika. Toda od tega nato ni bilo nič, kajti vodstvo celjskega kluba je za glavnega trenerja postavilo Mira Požuna.