16. 2. 2011

Rimanić ni več selektor ženske reprezentance, za naslednika predlagan Tiselj; predsedstvo obudilo delovanje strokovnega sveta

Ivica Rimanić ni več selektor ženske članske reprezentance Slovenije. Na seji predsedstva RZS so ga člani predsedstva razrešili, za njegovega naslednika pa bo na naslednji seji predlagan Tone Tiselj.

 

Potem ko je Rimanić tudi ustno predstavil svoje poročilo o nastopu reprezentance Slovenije na decembrskem evropskem prvenstvu na Danskem in Norveškem (naša dekleta so v zelo oslabljeni zasedbi v Skandinaviji osvojila 16., zadnje mesto), se je začela razprava. Predsednik RZS Franjo Bobinac je nato pojasnil, da bo predlagal Rimanićevo razrešitev, za njegovega naslednika pa predlagal Toneta Tislja.

 

Po koncu dolge razprave je sledilo glasovanje o Rimanićevi selektorski usodi. Za njegovo razrešitev s položaja selektorja ženske članske reprezentance Slovenije je glasovalo 12 članov predsedstva RZS, proti ni bil nihče, glasovanja pa so se vzdržali štirje. Rimanić je selektorsko funkcijo uradno prevzel 1. julija 2009, ko je nasledil Primoža Porija. Pogodba z RZS bi mu po prvotnem dogovoru potekla junija 2012.

 

O predlaganem nasledniku Tonetu Tislju bodo člani predsedstva razpravljali na naslednji seji, ki bo v sredo, 9. marca 2011, na dan kvalifikacijske tekme moških članskih reprezentanc Slovenije in Poljske v dvorani v Stožicah v Ljubljani.

 

Na seji so na pobudo predsednika Bobinca obudili tudi strokovni svet, ki se bo po novem imenoval strokovni odbor. Ta šteje osem članov (z vsemi je predsednik Bobinac tudi opravil individualne pogovore), v njem pa so Boris Denič, Tone Tiselj, Marta Bon, Slavko Ivezič, Marko Šibila, Miro Požun, Aleš Praznik in Tone Goršič. Prvi sestanek naj bi imeli na začetku marca.

 

 

 

Mitja Gobec novi generalni sekretar RZS