16. 2. 2011

Mitja Gobec novi generalni sekretar RZS, o novem direktorju moških reprezentanc kasneje

Rokometna zveza Slovenije je na seji predsedstva dobila novega generalnega sekretarja. To je postal Mitja Gobec iz Celja, ki je na tem položaju nasledil Tomaža Jeršiča.

 

Po predčasnem odhodu Tomaža Jeršiča oktobra lani s položaja generalnega sekretarja je RZS objavila razpis za to delovno mesto (profesionalna funkcija). Na razpis se je prijavilo 29 kandidatov, štiričlanska komisija ( Franjo Bobinac, Boštjan Kozole, Izidor Krivec, Borut Škabar) pa je v ožji izbor uvrstila štiri kandidate.

 

Člani komisije so v torek opravili individualne pogovore z vsemi štirimi, kot svojega edinega kandidata pa so na seji predsedstva RZS predlagali Gobca. Po krajši osebni predstavitvi s strani Mitje Gobca je sledilo glasovanje o kandidatu. Ob samo enem vzdržanem glasu (proti ni bil nihče) je bil Mitja Gobec imenovan za novega generalnega sekretarja RZS s petletnim mandatom in šestmesečnim poskusnim delom.

 

Gre za 31-letnega diplomirane ekonomista in sina znanega kegljaškega trenerja Lada Gobca. "To je zame nov in velik življenjski izziv. Rad imam šport, do petnajstega leta sem tudi treniral rokomet. To, da nimam rokometnega pedigreja, je lahko zame v tem trenutku minus, toda po drugi strani tudi plus, saj nisem obremenjen s preteklostjo, spori in drugimi takšnimi zadevami. Prav zaradi tega lahko na vse stvari gledam s povsem nevtralnega položaja. Svoje delo bom zastavil na dolgi rok, kajti to je edini način, ki prinaša rezultate," je dejal Mitja Gobec.

 

Na razpis za direktorja moških reprezentanc (gre za neprofesionalno funkcijo), ki ga je RZS objavila istočasno z razpisom za generalnega sekretarja (po odhodu Romana Pungartnika), se je prijavilo pet kandidatov. Ker imenovanje novega direktorja moških reprezentanc v trenutnih okoliščinah ni najnujnejša zadeva, bodo o Pungartnikovem nasledniku odločali na eni izmed prihodnjih sej predsedstva.

 

 

 

Rimanić ni več selektor ženske reprezentance Slovenije, naslednik naj bi bil Tone Tiselj