17. 2. 2011

Tone Turnšek nepreklicno odstopil s položaja predsednika RK Celje Pivovarna Laško

Tone Turnšek je upravni odbor in skupščino RK Celje Pivovarna Laško obvestil, da nepreklicno odstopa s položaja predsednika kluba. Kot edini razlog za to je navedel dejstvo, da mora biti na tem položaju predstavnik generalnega pokrovitelja kluba.

 

Turnškovo odstopno izjavo, ki jo je poslal vodstvu celjskega kluba, objavljamo v celoti in brez popravkov:

 

"Upravnemu odboru RK CPL  in Skupščini RK CPL sporočam, da nepreklicno odstopam z mesta predsednika kluba. Edini razlog za ta korak je moje iskreno prepričanje, da mora biti na tem mestu predstavnik generalnega pokrovitelja kluba, tako kot je bilo to v zadnjih dvajsetih letih delovanja kluba.

 

To sem spoznal v obdobju, ko sem ponovno prevzel predsedniško mesto, čeprav sem tak pomislek izrazil že pred sprejetjem funkcije. V praksi sem še enkrat spoznal, da je potrebno imeti pri opravljanju tako pomembne funkcije v rokah tudi vzvode, potrebne za iskanje virov financiranja kluba. V sedanjih kriznih gospodarskih časih je to še bolj pomembno. Teh vzvodov kot upokojenec, ki ni več aktivno vpet v gospodarska dogajanja, nimam, zato mi je ta funkcija postala breme in ne več izziv.

 

Na takšno odločitev ne vplivajo aktualna dogajanja v klubu, saj gre razvoj po pravi, edini možni poti, ki smo jo skupaj začrtali v vodstvu kluba. V klubu vladajo sicer pozitivni in dobri odnosi, kar pomeni, da moj odstop tudi ni povezan s kakšnimi nesoglasji. Nasprotno, tako ali drugače bom s tem klubom ostal večni prijatelj in njegov prvi navijač.

 

Klub je v tem trenutku dobro organiziran in kljub omejenim sredstvom dosega najvišje  standarde, pa naj gre za vodenje, delo z mladimi selekcijami, organiziranost tekem, komuniciranje kluba z različnimi javnostmi, humanitarno naravnanost ter novosti v organiziranosti. Te standarde dosegamo tudi z omejenimi sredstvi, z veliko entuziazma in pri tem predsednik kluba nima posebnih skrbi. Večja pa je vloga pri pridobivanju potrebnih sredstev za celotno delovanje, pri čemer pa je lahko po mojem mnenju uspešen le tisti, ki k delovanju prispeva pretežni del sredstev. V dobri veri, da je to moje prepričanje pravilno, predlagam skupščini kluba, da na mesto predsednika postavi direktorja generalnega pokrovitelja, kar se mi zdi najprimernejša odločitev.

 

Ko sem v zadnjem času razmišljal o tem koraku in ko sem razmišljal o posledicah in odzivih, ki bi lahko zavladali po njemu, sploh v trenutnih časih, ki jih v klubu preživljamo, tem bolj sem spoznaval, da je ravno sedaj najboljši čas za ta korak, saj klub stopa na novo obdobje svojega delovanja, ko se bo ponovno začel dvigovati. Prav je, da se to zgodi z novimi ljudmi, ki so polni elana, saj bodo ti lahko kasneje spremljali razvoj in ga nadgrajevali. Tega pa sam dolgoročno več ne bi zmogel. V zadnjem obdobju smo sprejeli nekatere drastične in ključne zadeve in na ta način postavili temelje za nadaljnje delovanje kluba, sedaj pa je čas, da ponovno gradnjo prepustim tistim, v katere zaupam in v katere verjamem. Sam bom vsem tem in klubu, še v naprej stal ob strani ter jim pomagal po svojih najboljših močeh, k enakim dejanjem pa želim pozvati vso ožjo in širšo športno javnost, kjer se trenutno nabira preveč negativizma in strahu. Verjemite mi, klub je na pravi poti.

 

V upanju, da bo moj odstop sprejet kot dobronamerna poteza, ki bo prispevala k dodatni stabilizaciji in potrebni prosperiteti kluba, prosim UO, da se moj odstop sprejme in udejani v skladu z zakonskimi akti kluba."