18. 2. 2011

Koprčani v nedeljo gostujejo na Švedskem

V osmini finala evropskega pokala challenge se bodo rokometaši Cimosa pomerili s švedskim klubom Eskilstuna Guif. prva tekma bo v nedeljo, 20. februarja 2011, ob 17. uri na Švedskem.

 

Pred koprskimi rokometaši je zelo naporno obdobje v letošnji sezoni, kajti v desetih dneh bodo odigrali kar štiri tekme. Po dveh pomembnih zmagah v domačem prvenstvu so se odpravlili na Švedsko, kjer bodo v nedeljo odigrali prvo tekmo osmine finala v evropskem pokalu challenge.

 

V Cimosovem taboru zelo spoštujejo vodilno moštvo švedske lige Eskilstuna Guif, vendar po drugi strani tudi verjamejo v svojo kakovost. "O našem nasprotniku nimamo veliko informacij, ker si še nismo ogledali njihove igre. Vemo le to, da so vodilno moštvo v švedski ligi, ki pa, resnici na ljubo, ni znana po izjemni kakovosti. To seveda ne pomeni, da nasprotnika podcenjujemo. Prav nasprotno: na Švedsko gremo po ugoden rezultat. Če povem iskreno - gremo po zmago," je pred odhodom na sever Evrope povedal igralec koprskega kluba Matjaž Brumen.

 

"Pokal challenge je po vrednosti najnižje rangirano evropsko tekmovanje, a ga doslej še ni osvojila nobena slovenska ekipa. Mi si želimo prinesti v vitrine kluba prvo evropsko lovoriko. Zato bomo že na Švedskem skušali doseči rezultat, ki nam bo omogočal mirno igro v domači Bonifiki," je dodal koprski organizator igre Dean Bombač.

 

Trener Fredi Radojkovič ocenjuje, da je kakovost na strani Koprčanov, kljub temu pa ne pričakuje nobenega podcenjevanja. "Vsako evropsko gostovanje je težko, vsak želi doma pokazati največ, kar zna in tako presenetiti na papirju boljšo ekipo. Eskilstuna igra tipičen skandinavski rokomet, sestavljena je iz pretežno mladih in hitrih igralcev. Pričakujem, da bomo boljši in da bomo napredovali v četrtfinale tega tekmovanja," je napovedal Cimosov trener Fredi Radojkovič.

 

Tekma Eskilstuna Guif - Cimos Koper bo v nedeljo, 20. februarja 2011, ob 17. uri. Sodila jo bosta Švicarja Andre Philipp Buache in Marco Meyer, delegat pa bo Poljak Marek Zabczynski. Povratni dvoboj bo v soboto, 26. februarja 2011, ob 19. uri v dvorani Bonifika v Kopru.