18. 2. 2011

V tretjem krogu evropske lige prvakinj čaka Krim Mercator zelo zahtevna tekma v Romuniji

Po polovičnem izkupičku v prvih dveh krogih (zmaga proti Itxaku in poraz proti Budućnosti) čaka rokometašice Krima Mercatorja zahtevno gostovanje v Valcei v Romuniji. Njihov nasprotnik bo domači Oltchim, tekma pa bo v nedeljo, 20. februarja 2011, ob 17. uri.

 

V skupini 1 imajo vse štiri ekipe po dveh tekmah po dve točki (vsaka zmago in poraz), zdaj pa slovenske prvakinje čaka gostovanje v vroči dvorani Traian v Valcei. Kljub temu so v Krimovem taboru otimistično razpoloženi, še posebej zaradi dejstva, da Oltchim na prvih dveh tekmah (doma je premagal Budućnost z 21:20, v gosteh pa izgubil z Itxakom s 25:26, čeprav je ob polčasu vodil s 14:10) pod vodstvom razvpite danske trenerke Anje Andersen ni blestel s svojo igro.

 

Pod njenim vodstvom se namreč za zdaj njene varovanke še niso najbolje znašle, saj je romunska igra brez pravega kolektivnega koncepta. Vse temelji bolj ali manj na individualni kakovosti posameznic, ki pa jih v njenem kadru ne manjka (Cristina Neagu, Yeliz Özel, Valentina Ardean Elisei, Ionela Stanca ...), Krim Mercator pa bi se z zmago v Romuniji močno približal želenemu polfinalu.

 

"Oltchim v zadnjem obdobju deluje zelo nepredvidljivo. Dejstvo je, da vse temelji na res izvrstnih posameznicah, ki na nekaterih tekmah igrajo bolj 'naoljeno', na drugih manj. Najbolj pomembno je to, da bomo ves čas priprav na tekmo čim bolje povezale naše delovanje tako v napadu kot v obrambi in da se bomo na sami tekmi čim hitreje, čim mirneje in čim odločneje odzivale na vse spremembe, ki se bodo dogajale v njihovi igri. In ne nazadnje tudi v naši," pravi Krimova trenerka Marta Bon.

Bonova ocenjuje, da se njeni ekipi ni treba ničesar bati, saj je zadovoljna s prikazanim. "Smo ekipa, ki v zadnjem času kar dobro deluje v težkih in stresnih situacijah. Čutim, da lahko tekmo v Valcei dobro odigramo. Formo stopnjujemo in bomo poskušale v Romuniji odigrati optimalno oziroma čim bolje. Verjamem, da tako dobro, da bo to dovolj za zmago," napoveduje Bonova.

 

Desna zunanja igralka Barbara Varlec že ve, kako do uspeha v Romuniji. "Mislim, da je naše glavno orožje protinapad. Najprej moramo seveda igrati dobro obrambo in z ukradenimi ter hitrimi žogami steči v protinapad. Mislim, da smo v tem elementu bolj kakovostne kot v igri na postavljeno obrambo," pravi Barbara Varlec, ki - tako kot njena soigralka Andrea Penezić še vedno ostaja nekaj "dolžna" v svoji igri.

 

Večkrat se jima namreč zgodi, da se kljub ugodnem položaju ne odločita za strel, čeprav veljata za pravi "bombarderki". Ali je to povezano s samozavestjo? "Sama sem zdaj čisto dovolj samozavestna, kar pa se Penezićeve tiče, upam, da se bo vsako tekmo dvignila. Bila je v manjši krizi, toda verjamem, da bo kmalu vse v redu," je dejala Varlečeva, ki se veseli tudi vrnitve Marine Vergeljuk, saj bo ekipa s tem dobila dodatno moč na zunanjih položajih, ki je ob nujnih rotacijah za držanje visokega ritma še kako pomembna.

 

Tekma Oltchim - Krim Mercator bo v nedeljo, 20. februarja 2011, ob 17. uri (po slovenskem času). Sodili jo bosta Francozinji Charlotte in Julie Bonaventura, delegat pa bo Makedonec Marjan Načevski.

 

 

 

LIGA PRVAKINJ - SEZONA 2010/11 (CELOTEN SPORED, SKUPINE, DATUMI, URE, PARI TEKEM, IZIDI IN LESTVICE)