19. 2. 2011

Gorenje v Rdeči dvorani nadigralo avstrijski Bregenz kar s sedemnajstimi zadetki razlike

Na prvi tekmi osmine finala pokala EHF so si rokometaši Gorenja priigrali skoraj nedosegljivo prednost pred povratnim dvobojem. V Rdeči dvorani so premagali avstrijski klub Bregenz kar z 32:15 (16:9).

 

 

Gorenje Velenje - Bregenz 32:15 (16:9)

 

Velenje - Rdeča dvorana, gledalcev: 600, sodnika: Andorka in Hucker (oba Madžarska).

 

Gorenje Velenje: Gajić, Medved 3, Bezjak 2, Manojlović 2, Skok, Stanojević 1, Cehte 1, Miklavčič 4, Musa 3, Štefanič 2, Golčar 5, Gams 1, Bajram 3, Šimič 5.

 

Bregenz: Mayer, Arnaudovski 3, Klopčič 2, P. Günther, Winkler, M. Günther, Rauch 1, Posch, Watzl 4, Tyrner 3, Aleksić, Wagesreiter, Banić 2.

 

Sedemmetrovke: Gorenje Velenje 4 (3), Bregenz 3 (3).

 

Izključitve: Gorenje Velenje 6 minut, Bregenz 8 minut.

 

Rdeči karton: M. Günther (50.).

 

 

Velenjčani so več kot z odliko opravili prvi del naloge v osmini finala evropskega pokala EHF. Avstrijsko moštvo jim še zdaleč ni bilo kos, kar 17 zadetkov razlike pred povratno tekmo pa Gorenje praktično že uvršča med najboljših osem ekip v tem tekmovanju.

 

Moštvo trenerja Branka Tamšeta je tekmo pred domačimi gledalci v Rdeči dvorani začelo zelo odločno in nasprotniku takoj dalo vedeti, da ne bo zlahka prišel do ugodnega izida. Že po enajstih minutah je bilo na semaforju kar 6:1 v korist Gorenja, vodilnega moštva v slovenski ligi, prednost pa je nato praktično samo še naraščala. V tem delu sta bila razpoložena predvsem David Miklavčič s štirimi zadetki in vratar Ivan Gajić z devetimi obrambami.

 

V drugem polčasu so rokometaši Gorenja nadaljevali z visokim ritmom igre in hitro povečevali naskok. Gostje iz Bregenza so poskušali z vsemi mogočimi različicami obrambe prekiniti velenjsko razigranost, vendar jim to niti slučajno ni uspevalo. Po dobrih desetih minutah drugega dela je vodstvo domačega kluba namreč znašalo že deset zadetkov.

 

Avstrijcem ni pomagala niti minuta odmora, ki jo je njihov trener vzel v 52. minuti, saj se na igrišču Rdeče dvorane tudi po njej ni spremenilo prav nič. Še več, Velenjčani so svoje gledalce znali nagraditi tudi z lepimi podajami in privlačnimi akcijami, s katerimi so prišli na prag četrtfinala evropskega pokala EHF.

 

Povratna tekma Bregenz - Gorenje Velenje bo v nedeljo, 27. februarja 2011, ob 17. uri.

 

 

 

Velenjčani v vlogi favorita proti Bregenzu