20. 2. 2011

Krim Mercator na gostovanju pri Oltchimu v Romuniji izgubil s štirimi zadetki razlike

Rokometašice Krima Mercatorja so v tretjem krogu glavnega dela v evropski ligi prvakinj doživele drugi poraz. Na gostovanju v Valcei v Romuniji so izgubile proti Oltchimu s 27:31 (14:14).

 

 

Oltchim Valcea - Krim Mercator 31:27 (14:14)

 

Valcea - Dvorana Traian, gledalcev: 2000, sodnici: C. in J. Bonaventura (obe Francija).

 

Oltchim Valcea: Pislaru (9 obramb), Tolnai (5 obramb), Pidpalova 7, Curea 3 (2), Nechita 4, Luca, Bese, Manea 2, Ardean Elisei 7 (4), Geiger, Özel 2, Vizitiu 4, Stanca 1, Han 1.

 

Krim Mercator: Grubišić (19 obramb), Stefanišin, Vergeljuk 1, Mavsar 1, Geissmann 2, Bodnjeva, Varlec 3, Puš, Koren, Janković, Penezić 10 (1), Čečkova 2, Zrnec 4, Lekić 4 (1).

 

Sedemmetrovke: Oltchim Valcea 7 (6), Krim Mercator 3 (2).

 

Izključitve: Oltchim Valcea 2 minuti, Krim Mercator 8 minut.

 

 

Potem ko so slovenske prvakinje v prejšnjem krogu bolj ali manj pričakovano izgubile v Podgorici proti Budućnosti (29:32), je Oltchim povsem nepričakovano pustil točki v Španiji (25:26). Tudi to je bil znak za optimizem dvakratnih evropskih prvakinj pred gostovanjem v Romuniji, toda kljub večinoma zelo izenačenemu dvoboju se ob preveč padcih v igri iz tega ni izcimilo nič. Pohvaliti sicer velja Andreo Penezić z desetimi zadetki, vratarko Jeleno Grubišić in solidno igro v obrambi. Za Krim je to drugi poraz v glavnem delu tekmovanja, a za polfinale še vedno obstajajo povsem realne možnosti.

 

Trenerka Krima Marta Bon je tekmo začela z vratarko Jeleno Grubišić, krožno napadalko Ljudmilo Bodnjevo, kriloma Olgo Čečkovo in Majo Zrnec ter zunanjimi igralkami Andreo Penezić, Barbaro Varlec in Marino Vergeljuk. Toda v izenačeni predstavi sta obe trenerki - posebej Anja Andersen na klopi gostiteljic - hitro posegali po menjavah in skušali narekovati oziroma držati visok ritem. Po slabšem začetku romunske ekipe je Andersenova, ki je pogrešala poškodovano zvezdnico Cristino Neagu, iskala razpoložene igralke in dve dobila v visoki Anastaziji Pidpalovi in vratarki Liudmili Terezi Pislaru, ki sta največ pripomogli k prvemu vodstvu domačih v 11. minuti in prvi prednosti za dva zadetka (8:6) v 16. minuti.

Toda na srečo gostij črn niz ni prav dolgo trajal. Z nekaj obrambami Grubišićeve in napakami Oltchimovih rokometašic so še pred koncem polčasa slovenske prvakinje znova izenačile (12:12, 14:14), imele tudi nekaj priložnosti za novo vodstvo, ki pa so jih kljub protinapadom prelahko zapravile. A vseeno so napovedale boj za zmago v drugem polčasu, saj Romunke še zdaleč niso delovale tako zastrašujoče, kot bi lahko s takšnim kadrom.

 

Kljub temu je domača vrsta bolje začela drugi polčas in po 37 minutah prvič vodila za tri gole (19:16), potem ko je dvakrat zapored zadela Pidpalova (19:16). Po nekajminutnem mrku pri napadalnih idejah Krima Mercatorja so gostiteljice v kar malce kaotični igri prednost še povečale - Patricia Maria Vizitiu je v 41. minuti zadela za prvo vodstvo s štirimi zadetki razlike (21:17). Nekaj minut pozneje je bilo 24:20, nato pa so dekleta z Galjevice dosegla tri zadetke zapored in se približale le na "minus ena " (23:24).

 

Krim je v teh trenutkih v igri držala tokrat razpoložena Penezićeva, ki je z nekaj goli pomagala svojemu klubu, da se je spet vrnil v igro. A tudi to (poleg odličnih obramb Grubišićeve) ni dalo želenega elana ljubljanski vrsti. Vsakokrat ko so se krimovke približale na zadetek ali dva zaostanka (naslednjič in na žalost hkrati tudi zadnjič pri 25:26, nato pa so z igralko več prejele dva zadetka), je njihova koncentracija, borbenost in iznajdljivost spet izpuhtela, kar so vedno znova Romunke vnovčile za nov pobeg na varnejšo rezultatsko razdaljo.

 

Eden takšnih se je zgodil dobrih pet minut pred koncem, ko je Valentina Ardean Elisei je v 55. minuti poskrbela za domačo prednost z 29:25, kar je bila - tudi ob rahli pomoči francoskih sodnic - dovolj velika razlika za zadnje minute in končno zmagoslavje Oltchima. V predzadnji minuti so imele Romunke prvič celo pet zadetkov naskoka (31:26), zadnji gol za gostje pa je prav v zadnji minuti dosegla Olga Čečkova.

 

"Naši cilji so bili višji, s tega vidika nismo najbolj srečni, ampak vseeno so nekatere stvari boljše, kot so bile na prejšnji tekmi. Tu mislim na to, da se Penezićeva vrača v pravo formo, v obrambi smo dobro delovale, slabo pa je bilo to, da smo si dovolile padce v igri. Takrat naša igra res precej pade in to je bilo odločilno, saj taka ekipa, kot je Oltchim, to zna izkoristiti," je po tekmi povedala Krimova trenerka Marta Bon in dodala, da je ureznina, ki jo je Andrea Lekić staknila pred tekmo, bržčas pustila določene posledice v njeni igri, čeprav je dosegla štiri zadetke.

 

 

 

LIGA PRVAKOV - SEZONA 2010/11 (CELOTEN SPORED, SKUPINE, DATUMI, URE, PARI TEKEM, IZIDI IN LESTVICE)