20. 2. 2011

Cimos minimalno zmagal na Švedskem

Cimos je na prvi tekmi osmine finala evropskega pokala challenge gostoval na Švedskem in zmagal z minimalno razliko. Domači klub Eskilstuna Guif so Koprčani premagali s 33:32.

 

 

Eskilstuna Guif - Cimos Koper 32:33 (17:16)

 

Eskilstuna - Športna dvorana, gledalcev: 1400, sodnika: Buache in Meyer (oba Švica).

 

Eskilstuna Guif: Ekman, Baverud 6, Jansson 1, Blank 1, Lindberg, Hammar, Tholin 6, Larsson, Andresson 2, Petterson 3, Aren 7, Karlsson, Oldberg, Zachrisson 6.

 

Cimos Koper: Skoko 1, Dobelšek 3, Mirković, Brumen 3, Elezović 13, Bombač 2, Stanić, Krivokapić 4, Skube, Mlakar 4, Konečnik 2, Rapotec, Vran, Osmajić 1.

 

Sedemmetrovke: Eskilstuna Guif 4 (3), Cimos Koper 5 (4).

 

Izključitve: Eskilstuna Guif 4 minute, Cimos Koper 6 minut.

 

 

Izbranci Fredija Radojkoviča so na Švedskem z odliko opravili prvi del naloge v osmini finala evropskega pokala challenge. Primorci so v zadnjih minutah strli odpor domače ekipe in so blizu četrtfinala (povratni dvoboj bo v soboto, 26. februarja 2011, ob 19. uri v dvorani Bonifika v Kopru), čeprav so Švedi pokazali, da so čvrst tekmec, saj so bili tudi danes enakovredni gostom.

 

Švedi so tekmo začeli na moč in hitrost ter ves prvi polčas vodili za zadetek ali dva. Najvišjo prednost so imeli v 16. minuti, ko so povedli z 9:6. Po minuti odmora, ki jo je zahteval Radojkovič, je krč, v katerem so igrali rumeno-modri, minil in do polčasa so rokometaši Cimosa kljub večim tehničnim napakam igro uravnotežili.

 

Drugi polčas je bil še bolj izenačen kot prvi. Koprčani so predvsem po zaslugi boljše obrambe, ki je Juretu Vranu omogočila več atraktivnih obramb, in odlični igri Uroša Elezovića v napadu (13 zadetkov) stalno držali stik. Domači igralci niso vodili za več kot dva zadetka, Cimosa pa jih je ujel v 52. minuti. Z golom Matjaža Brumna so celo povedli za dva, tekmo pa nato varno pripeljali do uspešnega konca.

 

"Igrali smo precej nesproščeno. K temu nas je prisilil tudi domačin, ki igra zelo neobičajno obrambo, obenem pa je izredno hiter in natančen v protinapadih. Mi smo predvsem v drugem polčasu odigrali srčno in pametno. Nobeni zmagi se ne gleda v zobe, še posebej, če zmagaš v gosteh v evropskem tekmovanju. To je pomemben dosežek, saj Švedi nikakor niso 'leva' ekipa, kar govorijo za sodelujoče v pokalu challenge. Vsekakor nam zmaga vliva dodatno samozavest pred tekmami, ki so pred nami," je po tekmi povedal trener Fredi Radojkovič.

 

 

 

Koprčani na prvi tekmi osmine finala gostujejo na Švedskem