22. 2. 2011

Poljaki na kvalifikacijskih tekmah s Slovenijo brez prvega vratarja Slawomirja Szmala

Na kvalifikacijskih tekmah s Slovenijo (9. in 12. marca 2011) reprezentanca Poljske ne bo mogla računati na prvega vratarja Slawomirja Szmala. Zaradi operacije meniskusa v levem kolenu bo Szmal z igrišč odsoten štiri tedne.

 

Poleg poljske izbrane vrste na Szmala ne bo mogel računati tudi nemški klub Rhein-Neckar Löwen, katerega član je odlični poljski vratar. Najboljšemu rokometašu na svetu v letu 2009 (po izboru Mednarodne rokometne zveze IHF) so v ponedeljek v Heidelbergu operirali meniskus v levem kolenu.

 

Prvi slovensko-poljski reprezentančni obračun za nastop na evropskem prvenstvu leta 2012 v Srbiji bo v sredo, 9. marca, v Ljubljani, drugi pa v soboto, 12. marca, v poljskem mestu Zielona Gora. Po dveh odigranih tekmah v skupini 3 je Slovenija zbrala štiri točke, Poljska tri, Portugalska eno, Ukrajina pa je še vedno brez točk.

 

32-letni Szmal je že napovedal, da se bo po koncu letošnje tekmovalne sezone 2010/11 vrnil v domovino in oblekel majico poljskega moštva Vive Targi Kielce, za katerega od nedavnega igra tudi slovenski reprezentant Uroš Zorman. Poljski prvak je pred dnevi izgubil v Celju in ima le še teoretične možnosti, da se uvrsti v osmino finala evropske lige prvakov.