25. 2. 2011

Gorenje, Cimos in Maribor Branik na pragu četrtfinala, Slovan obakrat na Norveškem

Poleg Celja Pivovarne Laško bodo konec tedna v Evropi igrali še štirje slovenski klubi. Gorenje, Cimos in Maribor Branik čakajo povratne tekme osmine finala, Slovan pa bo obe tekmi pokala challenge igral na Norveškem.

 

 

BREGENZ – GORENJE VELENJE (nedelja, 27. februarja 2011, ob 17.00): S prepričljivo zmago pred domačimi gledalci v Rdeči dvorani (32:15) so si Velenjčani verjetno že zagotovili napredovanje v četrtfinale evropskega pokala EHF. "Avstrijska zasedba bo pred domačimi gledalci zagotovo skušala popraviti slab vtis s prve tekme. Toda naša želja je, da se z dvema zmagama uvrstimo v četrtfinale," je pred nedeljsko povratno tekmo v Bregenzu dejal velenjski trener Branko Tamše. V generalki za obračun z Avstrijci so Velenjčani v sredo v 21. krogu prve slovenske lige pred domačimi gledalci zlahka opravili z Jeruzalemom Ormožem (37:20). V vrstah vodilnega moštva državnega prvenstva sta kljub lažjim poškodbam zaigrala Marko Bezjak (rame) in David Miklavčič (stegenska mišica), zaradi poškodbe gležnje pa v moštvu ni bilo Roka Golčarja.

 

 

MARIBOR BRANIK – KOLUBARA LAZAREVAC (sobota, 26. februarja 2011, ob 19.00): Na prvi tekmi osmine finala pokala pokalnih zmagovalcev so Štajerci v Srbiji zmagali kar s 14 zadetki razlike (40:26), zato bo povratni dvoboj v dvorani tabor bolj ali manj le formalnost. "Za nas je pomembno, da se dobro motiviramo za to tekmo. Ne glede na visoko prednost s prve tekme moramo tudi pred mariborskim občinstvom pokazati vse, kar znamo. Se pravi, da moramo biti maksimalni, saj bi v trenutku, ko bi motivacija ali borbeni duh popustila, zanesljivo tudi rezultat bil slabši. Upam, da bodo igralci zadevo izpeljali tako, zmagali pred domačimi navijači in potrdili napredovanje med osem najboljših ekip v pokalu pokalnih zmagovalcev," se zaveda Branikov trener dr. Marko Šibila.


 

CIMOS KOPER – ESKILSTUNA GUIF (sobota, 26. februarja 2011, ob 19.00): Koprčani so na prvi tekmi evropskega pokala challenge na Švedskem zmagali z zadetkom prednosti (33:32), Primorci pa pričakujejo, da bodo s Skandinavci opravili tudi v domači dvorani Bonifika in se uvrstili v četrtfinale. "Kljub zmagi na Švedskem pričakujem zelo trdo in napeto tekmo. Eskilstuna je v domačem prvenstvu povsem enakovredna Sävehofu, ki igra v ligi prvakov. Naš tekmec goji značilen skandinavski način igre, ki temelji na predvidevanju v obrambi in disciplinirani igri v napadu. Imajo zelo hitra krilna igralca, pozna se jim, da so izjemno uigrana ekipa. Prepričan sem, da bodo gledalci uživali v lepem rokometu. Moji fantje bodo naredili vse, da Bonifika še naprej ostane nepremagljiva trdnjava in da se uvrstimo v četrtfinale," napoveduje Cimosov trener Fredi Radojkovič.


 

ARENDAL – SLOVAN (sobota, 26. februarja 2011, ob 16.00; nedelja, 27. februarja 2011, ob 18.00): Ljubljančani bodo obe tekmi osmine finala pokala challenge odigrali na Norveškem, njihov nasprotnik pa bo Arendal. "Že dejstvo, da smo se z Norvežani dogovorili, da bomo obe tekmi igrali pri njih, vse pove o naših tekmovalnih ambicijah. Hude finančne težave so močno zdesetkale našo ekipo, gnojna angina pa je v posteljo prikovala še štiri igralce. Zato v Skandinavijo potujemo zgolj z dvema vratarjema in osmimi rokometaši v polju," je pred odhodom na Norveško dejal Slovanov trener Aleš Repina. Ljubljančane čaka zelo naporna pot: v Oslo bodo v petek pripotovali okoli 22. ure, nato pa je pred njimi še pet ur dolga pot z avtobusom do Nedenesa.

 

 

 

Prva tekma osmine finala pokala challenge: Cimos minimalno zmagal na ŠvedskemPrva tekma osmine finala pokala pokalnih zmagovalcev: Mariborčani z nogo in pol že v četrtfinaluPrva tekma osmine finala pokala EHF: Gorenje proti Bregenzu zmagalo kar s 17 zadetki razlike