28. 2. 2011

Selektor Boris Denič s seznama za kvalifikacijski tekmi s Poljsko črtal pet igralcev, Vid Kavtičnik spet odpovedal igranje v reprezentanci

Za kvalifikacijski tekmi s Poljsko (9. in 12. marca 2011) za EP 2012 v Srbiji je selektor članske reprezentance Boris Denič s seznama 28 igralcev črtal pet rokometašev. To so Vid Kavtičnik, Boštjan Kavaš, Luka Žvižej, Dean Bombač in Uroš Bundalo.

 

Med kandidati za tekmi s Poljaki znova ni Vida Kavtičnika, igralca francoskega prvaka Montpellierja, s katerim je selektor Denič že pred novim letom opravil individualni pogovor. "Vid je sodelovanje odpovedal zaradi osebnih razlogov. O njih jaz ne bi želel govoriti, ampak morate o tem vprašati njega. Kot selektor moram seveda spoštovati njegovo odločitev, drugače pač ne gre," je pojasnil Boris Denič. Selektor je v pogovoru opozoril Kavtičnika tudi na naslednje dejstvo: "Če se bomo uvrstili na evropsko prvenstvo v Srbiji leta 2012 – in prepričan sem, da se bomo – sem mu povedal, da ga tam ne bo. Ne bi bilo pošteno do drugih fantov, ki bodo reprezentanci skozi kvalifikacije priborili igranje na tem tekmovanju."

 

Kljub poškodbi je na selektorjevem seznamu 23 kandidatov za obračuna s Poljaki tudi Gorazd Škof, vratar Zagreba. "Po poškodbi je Škof že nekaj časa v fazi rehabilitacije. V tem tednu bo dokončno jasno, ali bo začel s procesom treninga. Glede na specifično igralno mesto bi lahko nastopil kljub daljši odsotnosti, čeprav moram priznati, da so možnosti za njegov nastop na tekma proti Poljski minimalne," je dejal selektor Denič.

 

 

SEZNAM 23 IGRALCEV ZA KVALIFIKACIJSKI TEKMI S POLJSKO:

Priimek Ime Klub
BAJRAM Dino Gorenje Velenje
BEZJAK Marko Gorenje Velenje
BILBIJA Nenad Valladolid (Španija)
BRUMEN Matjaž Cimos Koper
CEHTE Klemen Gorenje Velenje
ČEMAS Matevž Slovan
DOBELŠEK Jure Cimos Koper
DOLENEC Jure Loka
GABER Matej Loka
GAJIČ Dragan Maribor Branik
MARGUČ Gašper Celje Pivovarna Laško
MIKLAVČIČ David Gorenje Velenje
NATEK Jure Magdeburg (Nemčija)
PROŠT Primož Bjerringbro-Silkeborg (Danska)
PUCELJ Peter Bosna Sarajevo (BiH)
RAZGOR Simon Maribor Branik
ŠKOF Gorazd Zagreb (Hrvaška)
SKOK Matevž Gorenje Velenje
SKUBE Sebastian Cimos Koper
ŠPILER David Zagreb (Hrvaška)
SUŠIN Jure Trimo Trebnje
VRAN Jure Cimos Koper
ZORMAN Uroš Kielce (Poljska)

VODSTVO REPREZENTANCE:

Priimek Ime Funkcija
DENIČ Boris selektor
ČOTAR Bojan pomočnik selektorja
ŽUŽEK Gorazd fizioterapevt
KADRIJA Sokol maser
STANIČ Radivoje tehnični vodja
MOHORIČ Uroš vodja reprezentance
ČAJAVEC Rudi zdravnik