27. 3. 2011

Visok poraz Gorenja na prvi četrtfinalni tekmi pokala EHF proti Göppingenu v Nemčiji

Rokometaši Gorenja so na prvi četrtfinalni tekmi evropskega pokala EHF proti Göppingenu doživeli visok poraz. Nemški klub je bil na domačem igrišču boljši kar s trinajstimi zadetki razlike - 33:20 (18:8).

 

 

Göppingen – Gorenje Velenje 33:20 (18:8)

 

Göppingen – Dvorana EWS Arena, gledalcev: 3200, sodnika: Kleven in Ramberg (oba Norveška).

 

Göppingen: Tahirović (17 obramb), Weiner, Kneule, Oprea 6, Thiede 1, Schöne 10, Späth 2, Kaufmann 6, Mrvaljević 1, Haaß 4, Häfner, Gutbrod, Schubert 3 (3).

 

Gorenje Velenje: Gajić (16 obramb), Skok, Medved 2, Manojlović 3, Stanojević, Svetelšek, Cehte 1, Miklavčič 2, Musa 7, Štefanič, Golčar 3, Gams 1, Bajram, Šimič 1.

 

Sedemmetrovke: Göppingen 4 (3), Gorenje Velenje2 (0).

 

Izključitve: Göppingen 2 minuti, Gorenje Velenje 6 minut.

 

 

Vodilna zasedba prve slovenske lige je v Nemčiji doživela najhujši poraz v letošnji tekmovalni sezoni 2010/11 in zapravila vse možnosti, da se prebije v polfinale evropskega pokala EHF. Velenjsko zasedbo v nedeljo, 3. aprila, v domači Rdeči dvorani sicer čaka še povratni obračun z Göppingenom, toda bolj ali manj je že jasno, da gromozanskega zaostanka proti petouvrščeni ekipi izjemno kakovostnega nemškega prvenstva ne bo mogla nadoknaditi.

 

Izbranci velenjskega trenerja Branka Tamšeta so se v uvodnih minutah tekme, ki je potekala na dan lokalnih volitev v Nemčiji, enakovredno kosali s favoriziranimi tekmeci. Toda po izidu 3:3 so gostitelji zaigrali naravnost perfektno in se iz minute v minuto vse bolj oddaljevali tekmecem iz Slovenije.

 

Po štirih zaporednih zadetkih so najprej povedli s 7:3, z granitno obrambo in učinkovitim napadom pa so si že v prvem polčasu priigrali visoko prednost desetih zadetkov. V 28. minuti je bilo na semaforju prvič "plus deset" (17:7), enaka razlika pa je bila tudi ob odhodu igralcev obeh klubov na desetminutni odmor (18:8).

 

Močna domača zasedba, ki v tukajšnji dvorani nima usmiljenja niti proti najboljšim nemškim tekmecem iz domače lige, je v 33. minuti svojo prednost povišala na kar 20:8, nato pa ji je po visoki razliki močno popustila zbranost. Tamšetovi izbranci so to izkoristili, z obrambo 5-1 so se gostiteljem sredi drugega polčasa približali na šest golov zaostanka (16:22), toda v končnici so znova zablesteli Nemci in na koncu prepričljivo zmagali s trinajstimi zadetki razlike.

 

Pri Göppingenu je blestel nemški reprezentant Christian Schöne, ki je dosegel kar deset zadetkov, izkazala pa sta se tudi njegova klubska in reprezentančna soigralca Lars Kaufmann in Dragos Oprea s po šestimi. V slovenski ekipi, ki je predvsem pogrešala poškodovanega organizatorja igre Marka Bezjaka, je bil strelsko najbolj razpoložen hrvaški krožni napadalec Željko Musa s sedmimi goli. Svoje delo sta odlično opravila tudi vratarja obeh moštev: v nemških vratih je Enid Tahirović zbral 17 obramb, v Gorenjevih pa Ivan Gajić šestnajst.

 

 

 

Velenjčani bodo v četrtfinalu pokala EHF na prvi tekmi gostovali pri Göppingenu v Nemčiji