29. 3. 2011

Miro Požun v naslednji sezoni 2011/12 ne bo več trener rokometašev Celja Pivovarne Laško

Po koncu letošnje sezone se Miro Požun poslavlja od trenerskega položaja v rokometnem klubu Celje Pivovarna Laško. Čeprav je bil v prejšnjem mesecu potrjen za trenerja tudi v sezoni 2011/11, si je Požun zdaj premislil.

 

Na začetku prejšnjega meseca sta klubsko vodstvo in sedanji trener Miro Požun sklenila okvirni dogovor o tem, da bo Požun aktualne slovenske prvake vodil tudi v naslednji tekmovalni sezoni 2011/12. Toda Požun si je zdaj premislil in Celjanov v prihajajoči sezoni ne bo več vodil kot trener članskega moštva.

 

Požun, ki je pivovarje popeljal tudi do naslova evropskega klubskega prvaka leta 2004, bo tako v vlogi glavnega trenerja članskega moštva samo še do konca letošnje sezone. V celjskem klubu pravijo, da takšne njegove odločitve niso pričakovali, zato se bodo zdaj morali lotiti intenzivnega iskanja njegovega naslednika.

 

Kot glavne razloge za svojo odločitev je Požun navedel prevelike napore in obremenitve ter velik pritisk, ki naj bi bil predvsem posledica novinarjev. Požun je na trenersko klop celjskega kluba sedel novembra lani, potem ko je nepričakovano odstopil takratni trener Zvonimir Serdarušić.

 

Igralci in člani vodstva rokometnega kluba Celje Pivovarne Laško so danes obiskali tudi prostore generalnega pokrovitelja in njegovega direktorja Dušana Zorka. Pivovarna Laško že 21. leto zapored ostaja največji sponzor kluba iz mesta ob Savinji, ob tem pa je direktor Zorko zagotovil, da bo klub do konca sezone poplačal vse obveznosti do igralcev.

 

Celjane v tretjem krogu končnice za prvaka v prvi slovenski ligi v četrtek, 31. marca 2011, ob 19. uri, v domači dvorani Zlatorog čaka tekma z Gorenjem, trenutno vodilnim moštvom najboljše šesterice.