31. 3. 2011

Končnica za prvaka: Celjani na derbiju v Zlatorogu prvič v letošnji sezoni ugnali Gorenje

Na derbiju tretjega kroga končnice za prvaka v prvi slovenski ligi za moške sta se pomerila Celje Pivovarna Laško in Gorenje Velenje. Zmaga je ostala v Zlatorogu, kajti Celjani so zmagali z 28:24 (14:13).

Celje Pivovarna Laško - Gorenje Velenje 28:24 (14:13)

Celje - Dvorana Zlatorog, gledalcev: 500, sodnika: Brecelj in Deržek.

Celje Pivovarna Laško: Lesjak, Rezar, Alilović (14 obramb), Potočnik 2, Prieto, Poteko, Mlakar 6, Marguč 6 (2), Razgor 2, Toskić 1, Ranevski 1, Poklar 4, Rnić 6, Žvižej.

Gorenje Velenje: Gajić (21 obramb), Skok, Medved 2, Manojlović 3, Stanojević, Rutar, Cehte 1, Miklavčič 4, Musa 5, Štefanič 4 (3), Golčar 3, Gams 1, Bajram, Svetelšek, Šimič 1 (1).

Sedemmetrovke: Celje Pivovarna Laško 3 (2), Gorenje Velenje 6 (4).

Izključitve: Celje Pivovarna Laško 8 minut, Gorenje Velenje 8 minut.

Po dveh zaporednih porazih na prvih dveh tekmah v končnici za prvaka proti Mariboru Braniku in Loki so rokometaši Celja Pivovarne Laško končno le prvič okusili slast zmage. Ta je bila še toliko slajša, saj so v derbiju premagali sosede iz Velenja, s čimer so igralcem Cimosa iz Kopra omogočili, da so se vodilnemu Gorenju približali samo na točko zaostanka.

Domači trener Miro Požun ni mogel računati na poškodovane Petra Metličića, Dejana Saviča in Luka Žvižeja (čeprav je bil v zapisniku) ter bolnega Edvarda Kokšarova (viroza), na nasprotni strani pa je v moštvu trenerja Branka Tamšeta manjkal srednji zunanji igralec Marko Bezjak. Prvi polčas je bil zelo enakovreden, kajti skupaj je bilo kar osem izenačenj, Gorenje pa si je prvo in edino vodstvo v Zlatorogu priigralo pri izidu 2:1.

Čeprav je velenjski vratar Ivan Gajić v prvih tridesetih minutah zbral kar dvanajst obramb, celjski Mirko Alilović pa samo štiri, je bila tehtnica v tem delu igre skoraj ves čas na strani aktualnih slovenskih prvakov. Ti so si prvo prednost treh zadetkov priigrali pri izidu 18:15, potem ko sta ob igralcu manj (za dve minuti je moral na kazensko klop Gašper Marguč) v polno zadela Žiga Mlakar in Gregor Potočnik.

Za nameček je Mirko Alilović ustavil še sedemmetrovko, ki jo je streljal Aljoša Štefanič, kljub temu pa so se gostje kmalu približali le na zadetek zaostanka (17:18). To jim je v naslednjih minutah uspelo še dvakrat (18:19, 19:20), nato pa kar devet minut – med 45. in 54. – niso dosegli nobenega zadetka.

Domači rokometaši so to seveda spretno izkoristili, naredili delni izid 4:0 in v 53. minuti je bilo na semaforju že pet zadetkov prednosti za Celjane (24:19). Velenjska rokometna ladja je bila potopljena, za nameček pa sta Gašper Marguč in Momir Rnić v predzadnji minuti izvedla še cepelin za končnih 28:24 za Celje Pivovarno Laško. Na treh medsebojnih dvobojih z Gorenjem v letošnji sezoni so tako pivovarji le dosegli prvo zmago.

KONČNICA ZA PRVAKA, 3. KROG:

Cimos Koper - Loka 30:29 (17:12)

Celje Pivovarna Laško - Gorenje Velenje 28:24 (14:13)

sreda, 6. april 2011, ob 20.00: Trimo Trebnje - Maribor Branik

KONČNICA ZA PRVAKA - TRENUTNA LESTVICA:

Klub Št. tekem Zmage Remiji Porazi Gol razlika Točke
Gorenje 25 22 0 3 820-663 44 (42)
Cimos 25 21 1 3 818-667 43 (37)
Celje Piv. Laško 25 17 0 8 848-726 34 (32)
Loka 25 13 4 8 776-710 30 (26)
Trimo Trebnje 24 13 1 10 753-723 27 (27)
Maribor Branik 24 11 4 9 679-672 26 (24)