17. 4. 2011

Moška mladinska reprezentanca Slovenije dobila nasprotnike na svetovnem prvenstvu v Grčiji

Na žrebanju je slovenska moška mladinska reprezentanca dobila tekmece v predtekmovalni skupini na letošnjem svetovnem prvenstvu v Grčiji. To so Francija, Srbija, Tunizija, Norveška in reprezentanca iz panameriške skupine.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ŽREBANJE SKUPIN ZA SP ZA MLADINCE:

 

 

Skupina A: Slovenija, Francija, Srbija, Tunizija, Panamerika 4, Norveška

 

Skupina B: Danska, Panamerika 1, Grčija, Katar, Alžirija, Panamerika 5

 

Skupina C: Egipt, Nemčija, Panamerika 2, Rusija, Južna Koreja, Benin

 

Skupina D: Portugalska, Švedska, Španija, Panamerika 3, Madžarska, Iran.

 

 

Letošnje svetovno prvenstvo za mladince bo od 17. do 31. julija v Grčiji. Na osnovi žrebanja bo slovenska reprezentanca nastopila v skupini A s Francijo, Srbijo, Tunizijo, Norveško in četrtouvrščeno reprezentanco s panameriškega prvenstva.

 

V Grčiji bo na tekmovanju pod okriljem Mednarodne rokometne zveze (IHF) nastopilo 24 reprezentanc, ki so jih na osnovi žrebanja razdelili v štiri skupine s po šestimi moštvi. Iz vsake predtekmovalne skupine se v drugi del SP uvrstijo po tri najboljše reprezentance, pri čemer se križata skupini A in B ter C in D.

 

Če se bodo slovenski mladinci, ki so na lanskem evropskem prvenstvu osvojili bronasto kolajno, uvrstili v drugi del SP (med dvanajst najboljših reprezentanc na svetu), se bodo pomerili z najboljšimi tremi moštvi iz skupine B, v kateri so Danska, Grčija, Katar, Alžirija ter prva in peta reprezentanca s panameriškega prvenstva.

 

Glavne priprave slovenske moške mladinske reprezentance pod vodstvom selektorja Slavka Iveziča za nastop na SP v Grčiji se bodo začele konec junija. Ivezičeva četa si je sodelovanje na letošnjem svetovnem prvenstvu priigrala na januarskem kvalifikacijskem turnirju na Češkem. Tam je na treh tekmah premagala vse tri nasprotnike (najprej Veliko Britanijo s 46:14, nato Norveško s 35:20 in na koncu še gostitelje z 31:23) ter prepričljivo osvojila prvo mesto.