19. 4. 2011

ZROPS in vodstvo tekmovanja 1. SRL z novimi ukrepi v končnicah za prvaka in obstanek

Zaradi zadnjih dogajanj na nekaterih tekmah v končnicah 1. SRL za moške je predsedstvo ZROPS in vodstvo tekmovanja sprejelo nekatere ukrepe. Ti glede na vnaprejšnjo oceno vodstva tekmovanja veljajo na vseh rizičnih tekmah v končnicah za prvaka in obstanek.

 

 

Ukrepi (objavljamo jih v celoti in brez popravkov) so naslednji:

 

 

1. Poleg običajnega delegata bo na takšni rizični tekmi, na stroške ZROPS, prisoten tudi poseben odposlanec vodstva tekmovanja 1. SRL (t. i. "supervisor"), katerega naloga bo predvsem poostren nadzor nad organizacijo in varovanjem te tekme. Supervizor ima vsa pooblastila in naloge, izhajajoče iz Pravil rokometne igre, ki veljajo za delegata (18.1, 4. odstavek; dopolnilo 7 B b), kakor tudi pooblastila iz Navodil za organizacijo tekme.

 

2. Domači klub, organizator tekme, bo o prihodu supervizorja obveščen 24 ur pred tekmo. Najmanj eno uro pred tekmo mora klub organizator zagotoviti vodjo prireditve, ki mora izpolniti morebitne zahteve supervizorja v zvezi z organizacijo in varovanjem tekme.

 

3. Vsako rizično tekmo bo, na stroške ZROPS, posnel še poseben snemalec, ki mu mora domači klub, organizator tekme, zagotoviti prostor za snemanje, katerega eno uro pred tekmo določi supervizor. Organizator tekme mora snemalcu zagotoviti nemoteno delo in varnost, supervizor pa mu določi prioritete snemanja.

 

4. V skladu s Tekmovalnim pravilnikom ZROPS je domača ekipa v primeru rizične tekme še posebej zadolžena za poostreno varovanje te tekme.

 

5. Na tekmovalni površini (igrišču) so lahko na tekmi in takoj po njej, poleg prijavljenih igralcev in vodstva obeh ekip, prisotne le uradne osebe: sodnika, delegat, časomerilec, zapisnikar, zdravnik, varnostniki, uradni napovedovalec tekme in vodja prireditve. Vse ostale osebe, tudi predstavnike enega ali drugega kluba, mora delegat pred, med ali po tekmi odstraniti z igrišča.

 

6. Domača ekipa mora na teh tekmah posvetiti posebno pozornost gledalcem in jim z vnaprej predpisanimi varnostnimi ukrepi preprečiti morebitne incidente.

 

7. S strani domače ekipe je za organizacijo in varovanje tekme odgovoren vodja prireditve.