23. 4. 2011

Cimos na prvi polfinalni tekmi pokala challenge premagal Romune s sedmimi zadetki razlike

Igralci Cimosa so uspešno opravili svoje delo na prvi polfinalni tekmi evropskega pokala challenge. V domači dvorani Bonifika so Koprčani premagali romunski klub Stiinta Bacau s sedmimi zadetki razlike (34:27).


Cimos Koper - Stiinta Bacau 34:27 (16:11)

Koper - Dvorana Bonifika, gledalcev 900, sodnika: Kouz in Žoba (oba Ukrajina).

Cimos Koper: Stanić, Vran, Skoko 8, Dobelšek, Mirković 4, Brumen 5, Bombač 4, Poklar 1, Krivokapić, Skube 5, Mlakar, Konečnik, Rapotec 5, Vran, Osmajić 3 (2).

Stiinta Bacau: Iancu 1, Rotaru 1, Ghita 6 (3), Bondar 2, Ramba 1, Manea 1, Moskalenko, Bujor, Gurkovski 1, Tamas, Dospinescu 6, Petrea 6, Paunica, Tevzadze.

Sedemmetrovke: Cimos Koper 4 (2), Stiinta Bacau 4 (3).

Izključitve: Cimos Koper 8 minut, Stiinta Bacau 14 minut.

Rdeči karton: Dospinescu (Stiinta Bacau, 35. minuta).


Vodilna ekipa v slovenskem državnem prvenstvu je naredila velik korak k uvrstitvi v finale evropskega pokala challenge. Na revanšo v mesto na romunsko-moldavski meji odhaja s sedmimi goli prednosti, glede na prikazano na prvi tekmi pa ji odločilna dvoboja v tem evropskem tekmovanju, kjer jo čaka boljši iz obračuna med portugalsko Benfico in srbskim Partizanom - tudi po povratnem obračunu čez sedem dni s trenutno sedmouvrščeno zasedbo v romunskem prvenstvu - praktično ne more uiti.

Slovensko-romunski klubski obračun v koprski Bonifiki, ki je v zadnjem obdobju prizorišče spektakularnih tekem na domačem prizorišču, je navkljub povprečni predstavi domače zasedbe pokazal velik kakovosten prepad med moštvoma. Začetek tekme resda ni bil po okusu domače "rezervne" postave, ki je prejela dva poceni gola iz nasprotnih napadov in v drugi minuti zaostala z 0:2, a le tri minute kasneje je krožni napadalec Bojan Skoko gostitelje popeljal do prvega vodstva na tekmi s 3:2. Romunsko čast je uvodoma reševalo levo krilo Florin Dospinescu, ki je dosegel vse gole za Stiinto, šele v deseti minuti se je romunski strelski seznam razširil še za eno ime.

Na drugi strani je bil domači seznam strelcev bolj enakovredno porazdeljen, v drugi polovici prvega polčasa, ko je domači strateg Fredi Radojkovič začel postopoma uvajati v igro sveže moči, pa je koprska prednost začela naraščati. V 14. minuti je znašala le dva gola (8:6), deset minut kasneje že šest (15:9), ob bolj zbrani igri v napadu pa bi bila prednost lahko še višja.

Romuni, ki so imeli v prvem polčasu gromozanske preglavice na postavljeno obrambno igro gostiteljev, so se v začetku drugega presenetljivo dobro upirali Primorcem. V uvodu so naredili delni izid 4:0 in znižali na 14:16, v 35. minuti pa ostali brez svojega najboljšega moža Dospinescuja, ki je po tretji izključitvi prejel rdeči karton.

Koprčani so v 38. minuti imeli le dva gola prednosti (20:18), v nadaljevanju pa so vendarle zaigrali veliko bolj odgovorno in si začeli nabirati zalogo v zadetkih. Po treh zaporednih golih Uroša Rapotca je koprska zasedba v 44. minuti povedla za sedem (24:17), festival tehničnih napak pa je botroval temu, da v Romunijo ne bo odšla še z višjo prednostjo.

V koprski zasedbi so bili najbolj učinkoviti Bojan Skoko z osmimi goli, Matjaž Brumen, Sebastjan Skube in Uroš Rapotec pa so jih dosegli po pet.