24. 4. 2011

Slovenske mladinke premagale Italijo in se uvrstile na evropsko prvenstvo na Nizozemskem

Ženska mladinska reprezentanca Slovenije se je uvrstila na letošnje evropsko prvenstvo, ki ga bo gostila Nizozemska. V zadnjem krogu kvalifikacijskega turnirja v Ukrajini so slovenske mladinke na odločilni tekmi premagale Italijo z 31:27 in osvojile drugo mesto.

Pred zadnjim krogom kvalifikacijskega turnirja v ukrajinskem mestu Kherson so imele gostiteljice štiri točke, Italijanke dve, Slovenke in Čehinje pa po eno. Ukrajinke so si tako že pred zadnjim krogom zagotovile napredovanje na evropsko prvenstvo, v igri za drugega potnika za Nizozemsko pa so bile vse tri ostale reprezentance.

V neposrednem dvoboju za uvrstitev na EP se je ekipa trenerja Uroša Bregarja pomerila z Italijo in zmagala z 31:27 (15:11). Slovenke so si že do konca prvega polčasa priigrale štiri zadetke prednosti, enaka pa je bila tudi končna razlika, ki je naši reprezentanci prinesla uvrstitev na evropsko prvenstvo.

Zadetke za Slovenijo so dosegle: Krajnc 6, Čečkova 3, Nakič 1, Hrnčič 1, Hren 3, Barič 8, Čajko 3, I. Amon 3, Pelikan 2, Hofinger 1.

SPORED KVALIFIKACIJSKEGA TURNIRJA:

1. krog - petek, 22. april 2011:

Češka - Slovenija 31:31 (13:14)

Ukrajina - Italija 28:21 (10:8)

2. krog - sobota, 23. april 2011:

Italija - Češka 30:20 (11:10)

Slovenija - Ukrajina 22:26 (13:17)

3. krog - nedelja, 24. april 2011:

Slovenija - Italija 31:27 (15:11)

Češka - Ukrajina 23:26 (14:19)

KONČNI VRSTNI RED:

1. Ukrajina 6 točk