27. 4. 2011

Mladinke na letošnjem evropskem prvenstvu na Nizozemskem z Rusijo, Španijo in Romunijo

Slovenska ženska mladinska reprezentanca je na žrebanju dobila nasprotnice na letošnjem evropskem prvenstvu. Avgusta se bodo Slovenke na Nizozemskem v skupini A pomerile z Rusijo, Španijo in Romunijo.

Letošnje evropsko prvenstvo za mladinke bo gostila Nizozemska, potekalo pa bo od 4. do 14. avgusta v petih mestih (Amelo, Arnhem, Leek, Maastricht, Rotterdam). Med 16 najboljših reprezentanc v Evropi se je ekipa trenerja Uroša Bregarja uvrstila z drugim mestom na kvalifikacijskem turnirju v Kersonu v Ukrajini: najprej je remizirala s Češko (31:31), nato izgubila z gostiteljicami (22:26), na odločilni tekmi za končno drugo mesto pa je bila boljša od Italijank (31:27).

Pred žrebanjem v Leeku na Nizozemskem je evropska zveza (EHF) šestnajsterico razdelila v štiri bobne s po štirimi reprezentancami. V prvem so bile Danska, Rusija, Norveška in Francija, v drugem Madžarska, Nizozemska, Španija in Nemčija, v tretjem Romunija, Nizozemska, Ukrajina in Švedska, v zadnjem (četrtem) pa poleg Slovenije še Srbija, Avstrija in Poljska.



SKUPINE NA MLADINSKEM EP 2011:



Skupina A: Rusija, Španija, Romunija, Slovenija

Skupina B: Norveška, Nizozemska, Ukrajina , Avstrija

Skupina C: Danska, Madžarska, Hrvaška, Poljska

Skupina D: Francija, Nemčija, Švedska, Srbija.