14. 5. 2011

Končnica za prvaka: Maribor Branik šele v končnici tekme strl odpor gostov iz Trebnjega

Rokometaši Maribora Branika so v osmem krogu končnice za prvaka v prvi slovenski ligi gostili Trimo iz Trebnjega. Po boljši igri v drugem polčasu tekme so Mariborčani v dvorani Tabor zmagali s 30:26 (14:14).

Maribor Branik - Trimo Trebnje 30:26 (14:14)

Maribor - Dvorana Tabor, gledalcev: 300, sodnika: Rižner in Teršek (oba Ajdovščina).

Maribor Branik: Lešnik, Vrečar, Oštir, Gregorc 3, Čudič, Razgor 2, Pučnik 2, Lesjak, Grm, Fister, Ivančič 4, Kleč 6, Mačkovšek 8, Tominec 5 (3).

Trimo Trebnje: Ferlin, Križman, Radelj 4, Skol, Murčehajič, Ratajec 1, Imperl, Sušin 4, Paladin 1, Florjančič, Vrečar, Gorenac 5, Papež 1, Skube 6 (5), Zarabec 4, Saje.

Sedemmetrovke: Maribor Branik 4 (3), Trimo Trebnje 5 (5).

Izključitve: Maribor Branik 6 minut, Trimo Trebnje 8 minut.

Mariborčani so v osmem krogu končnice za prvaka vknjižili novi točki, čeprav na tokratni tekmi niso mogli računati na slovenskega reprezentanta Dragana Gajiča. Ta je namreč odpotoval v Doho, kjer bo na svetovnem klubskem prvenstvu nekaj dni branil barve katarskega Al Rayyana.

Izbranci domačega trenerja dr. Marka Šibile so dobro začeli tekmo v dvorani Tabor in si hitro priigrali prednost treh do štirih zadetkov, toda še pred koncem prvega polčasa so popustili in prvih trideset minut se je končalo brez zmagovalca (14:14). Tudi v drugem polčasu so bili gostje iz Trebnjega boljši, saj so nekajkrat povedli z dvema zadetkoma prednosti.

Nazadnje so imeli takšno prednost pri izidu 21:19, toda v končnici so gostitelji (predvsem na krilih razpoloženega Boruta Mačkovška) ponovno povedli za tri zadetke (27:24, 28:25, 29:26) in tekmo brez stresov pripeljali do srečnega konca. V domači ekipi je bil najučinkovitejši prav Mačkovšek z osmimi zadetki, v gostujoči zasedbi pa Staš Skube s šestimi.

Maribor Branik se je z uspehom proti Trimu utrdil na petem mestu na lestvici v končnici za prvaka, pred šestouvrščenimi Trebanjci pa ima dva kroga pred koncem sezone tri točke prednosti. Mariborska ekipa bo v naslednjem krogu gostila Gorenje, trebanjska pa Loko.

KONČNICA ZA PRVAKA, 8. KROG:

Loka - Cimos Koper 30:28 (16:16; Dolenec 9, Dujmovič 6; Brumen 9, Skube 4)

Gorenje Velenje - Celje Pivovarna Laško 29:30 (16:13; Bezjak 10, Cehte 6; Razgor 8, Žvižej 6)

Maribor Branik - Trimo Trebnje 30:26 (14:14; Mačkovšek 8, Kleč 6; Skube 6)

KONČNICA ZA PRVAKA - TRENUTNA LESTVICA:

Klub Št. tekem Zmage Remiji Porazi Gol razlika Točke
Cimos Koper 30 25 1 4 966:800 51 (37)
Gorenje Velenje 30 24 1 5 968:804 49 (42)
Celje Piv. Laško 30 19 0 11 992:871 38 (32)
Loka 30 16 5 9 941:867 37 (26)
Maribor Branik 30 14 4 12 861:848 32 (24)
Trimo Trebnje 30 14 1 15 912:917 29 (27)