12. 6. 2011

Selektor Tone Tiselj: Francozinje imajo priložnost, ki jo ne smejo izpustiti iz rok

Slovensko žensko reprezentanco čaka v dvorani v Stožicah težka naloga. Na povratni tekmi (nedelja, 12. junij 2011, ob 14.00) dodatnih kvalifikacij za nastop na SP v Braziliji bodo skušale Slovenke, ki so prvo tekmo izgubile z 19:28, spraviti na kolena aktualne svetovne prvakinje Francozinje.

 

Kljub visokemu porazu na prvi tekmi v Pauju selektor slovenske reprezentance Tone Tiselj ni bil razočaran. "Potem ko sem bil nekaj časa izven klubskega in reprezentančnega rokometa, je bila tekma v Franciji zame nekakšen ponoven ognjeni krst. V obrambi, ki smo jo v sicer zelo kratkem času tudi največ trenirali, so dekleta na prvi tekmi tudi prikazala najboljšo igro. Bila je zares na visoki ravni, še posebno v prvem polčasu. Tudi v nadaljevanju ni bila slaba, a so gostiteljice izkoristile premoč, ki jo imajo na vseh področjih," je razplet tekme v Pauju komentiral selektor Tone Tiselj.

 

Po Tisljevem mnenju je bilo za visok poraz na koncu kar nekaj razlogov. "Dejstvo je, da smo najbolj padli oziroma najslabše igrali takrat, ko smo imeli igralko več. V tem obodbju se je tekma v bistvu dokončno zlomila. V obrambi so dekleta igrala dobro, v napadu pa so storila preveč tehničnih napak. Te so bile predvsem posledica agresivne igre Francozinj, poleg tega pa so moje igralke zelo slabo izkoristile številčno premoč na igrišču, tako v obrambi kot v napadu," je tekmo dodatno analiziral Tiselj.

 

Ker so Francozinje prišle v Slovenijo že v petek zvečer, selektor Tiselj opozarja, da kljub visoki prednosti s prve tekme zelo resno jemljejo obračun v Stožicah. "Kot svetovne podprvakinje in rokometna velesila imajo lepo priložnost, da se znova uvrstijo na svetovno prvenstvo. To je priložnost, ki je enostavno ne smejo izpustiti iz rok," ocenjuje Tiselj, ki je v dvomih, kako bodo gostje igrale v Stožicah: "To je zares težko reči. Vseeno upam, da bodo glede na visoko prednost s prve tekme v Pauju zaigrale nekoliko bolj lagodno."

Toda po drugi strani se utegne zgoditi, da bodo kritične besede francoskega selektorja Olivirja Krumbholza po tekmi v Pauju spremenile razmišljanje njegovih igralk. "Po njegovi reakciji, kljub zelo visoki prednosti, mislim, da lahko pričakujemo, da bodo Francozinje tudi v Ljubljani igrale na polno. Sicer je možno tudi to, da zaradi devetih golov prednosti ne bodo šle na glavo in da nam bo zaradi tega nekoliko lažje. Toda na to se ne gre zanašati," opozarja Tiselj, ki se tako kot igralke zelo veseli igranja v novem hramu slovenskega športa v Stožicah.

 

Tiselj načrtuje, da bo v igralskem kadru za povratno tekmo s Francozinjami prišlo do nekaterih sprememb. "V vsakem primeru bosta priložnost za igro dobili obe vratarki, ki nista bili v Franciji. To pomeni, da bosta med šestnajsterico Branka Zec in Neja Šoberl," pojasnjuje selektor, ki je večkrat ugotovil, da imajo sedanje slovenske reprezentantke tako srce kot ponos za igranje v dresu z državnim grbom. Prepričan je, da bodo dekleta v Stožicah dala od sebe svoj trenutni maksimum, napoveduje pa, da bodo skušali igrati malce hitreje in da bo rotiral večje število igralk.

 

Tekma Slovenija - Francija bo v nedeljo, 12. junija 2011, ob 14. uri v dvorani v Stožicah v Ljubljani. Sodila jo bosta Čeha Jiri Opava in Pavel Valek, delegat pa bo Norvežan Dagfinn Villanger.