16. 6. 2011

Samo Jug novi trener rokometašev novomeške Krke, njegov pomočnik bo Borut Papež

Po odhodu Benjamina Teraša je novi trener rokometašev Krke iz Novega mesta postal Samo Jug. Njegov pomočnik na klopi slovenskega prvoligaša je nekdanji igralec Borut Papež.

 

Na sestanku klubske uprave z igralci je predsednik Marjan Kukman razkril imeni članov novega strokovnega kadra. Potem ko dosedanji trener Benjamin Teraš ni želel podaljšati sodelovanja s Krko, so se v upravi odločili, da mesto prvega trenerja v sezoni 2011/12 prevzame Samo Jug, vlogo pomočnika Borut Papež. Svoj  delež pri članski ekipi bo prispeval še Ljubomir Jakše, ki bo skrbel za formo vratarjev.

 

Marjan Kukman, predsednik MRK Krka: "Samo Jug je v klubu do lani treniral  mlajše selekcije, lani pa je bil pomočnik prvemu trenerju. Veliko je pridobil kot pomočnik Benjaminu Terašu in bo lahko nadgradil ekipo s svojimi prijemi. V klubu želimo narediti močno trenersko bazo in če ljudem ne daš možnosti, se ne morejo dokazati. Samo Jug je s svojim vestnim delom, doslednostjo in pripadnostjo klubu zaslužil priložnost, da se dokaže med prvoligaškimi trenerji. Vsekakor mu bo v veliko oporo pomočnik Borut Papež, ki že ima izkušnje kot prvi trener v prvi ligi. Mislim, da bosta odličen tandem in da se bosta dobro dopolnjevala. Obema bo pomagal Ljubomir Jakše pri treningih vratarjev."

 

Samo Jug, novi trener MRK Krka: "Lahko rečem, da sem bil povabila po eni strani vesel, po drugi strani pa se zavedam, da je pred mano nov izziv, ki zahteva celega človeka in veliko odrekanj. In če nimaš rad rokometa, tej nalogi ne moreš biti kos. V pretekli sezoni sem bil pomočnik Terašu, od katerega sem se veliko naučil. Fante poznam, mislim, da imamo velik potencial, veliko rezerve, ki jo je potrebno kar najbolje izkoristiti. Priložnost za igro in dokazovanje bom ponudil tistemu, ki si bo to zaslužil s trdim in vestnim delom. Želim si uspehov, saj je napačno razmišljati, da bi se zadovoljili z odličnim dosežkom minule sezone. Cilji za prihajajočo sezono so bili s strani uprave jasno predstavljeni. Zato vem, da je garati za uspeh potrebno že danes, če želimo med prvih šest ekip v prvi slovenski ligi."

 

O tem, kdo bo zanesljivo oblekel dres Krke, bo znano do konca tega meseca. Kot je še povedal Kukman, v klubu razmišljajo tudi o okrepitvah, morebitni novi obrazi pa bodo predstavljeni še v tem mesecu. Trenutno ekipo za prihodnjo sezono sestavlja večina starih ter nekaj novih obrazov. Zagotovo bodo v njej Aleš Sirk (kapetan), Matej Flajs, Patrik Leban, Aljaž Lavrič, Dejan Čančar, Boštjan Knez, Uroš Hočevar, Robi Cvikl in Izidor Hotko.

 

Nekaj svežine bodo v ekipo prinesli še člani mladinske selekcije Timon Orlič, Jan Jurečič, Gal Adamčič, David Didovič in Terkaj Rok ter vratarji Luka Kramar, Matej Štangelj in Urban Grubar. Članske vrste so po minuli končani sezoni zapustili Emir Taletovič, Peter Marušič, Darjan Vojin, Luka Mirnik in  Mitja Klobčar, v zeleno-belem dresu pa prihodnjo sezono ne bo igral Blaž Rojc.