16. 6. 2011

V drugem krogu turnirja v Srbiji so Slovenci v končnici tekme izgubili proti gostiteljem

Moška članska reprezentanca Slovenije se je v drugem krogu mednarodnega turnirja (Pokal Srbije) pomerila z najboljšo domačo reprezentanco. V Novem Sadu se je tekma končala z zmago gostiteljev s 27:24 (13:13). V zadnjem krogu se bodo Slovenci pomerili z Norveško.

Srbija A – Slovenija 27:24 (13:13)

Novi Sad – Dvorana Spens, gledalcev: 1500, sodnika: Gubica in Milošević (oba Hrvaška).

Srbija A: Ristanović (1 obramba), Marjanac (13 obramb), Šešum, Vujin 5 (1), Nikčević 4 (2), Indžić 2, Markez, Bojinović 1, Rnić 5, Vučković, Stanković 6, Nenadić 3, Pavić, Marjanović, Beljanski 1.

Slovenija: Vran (20 obramb), Prošt, Skok, Bezjak 4, Bundalo 3, Čemas 2, Cingesar, Dolenec 1 (1), Flajs, Mačkovšek 1, Marguč 7 (4), Miklavčič 1, Pucelj 2, Razgor 2, Skube 1, Sušin.

Sedemmetrovke: Srbija A 4 (3), Slovenija 4 (4).

Izključitve: Srbija A 4 minute, Slovenija 4 minute.

Obe reprezentanci nastopata na turnirju v precej oslabljenih igralskih zasedbah, njun medsebojni dvoboj v Novem Sadu pa se je po preobratu v končnici tekme končal z zmago gostiteljev s 27:24. Srbski rokometaši so že v četrti minuti povedli s 3:1, toda Slovenci, pri katerih je blestel Jure Vran (zbral je kar 20 obramb), so hitri izničili zaostanek (5:5).

Sredi prvega polčasa je slovenska reprezentanca vodila z 9:7, toda pet minut pred koncem tega dela igre so imeli domači rokometaši znova minimalno prednost (11:10). Kljub temu sta moštvi odšli na odmor brez zmagovalca (13:13), začetek drugega polčasa pa je povsem pripadel igralcem selektorja Borisa Deniča.

Že po štirih minutah so imeli prednost dveh zadetkov (16:14), ki so jo nato še nekajkrat ponovili. Nazadnje so s takšno razliko vodili pri izidu 20:18 v 49. minuti, nato pa je sledil velik preobrat. Srbi so dobro izkoristili vse prednosti domačega igrišča, naredili delni izid 5:0 in v 49. minuti je bilo na semaforju 23:20. Enaka razlika je bila tudi pet minut pred koncem (25:22), prav tako pa tudi ob koncu tekme (27:24).

Na prvi tekmi drugega kroga je reprezentanca Srbije B premagala Norveško s 34:32 (15:15). V zadnjem krogu se bo Slovenija v petek, 17. junija 2011, ob 18.30 pomerila z Norveško.

Trenutni vrstni red: Srbija A 4 točke, Slovenija in Srbija B po 2, Norveška 0.

SPORED IN IZIDI MEDNARODNEGA TURNIRJA V SRBIJI:

Sreda, 15. junij 2011 (Beograd):

Srbija B - Slovenija 24:32 (11:16)

Srbija A - Norveška 31:26 (17:11)

Četrtek, 16. junij 2011 (Novi Sad):

Srbija B - Norveška 34:32 (15:15)

Srbija A - Slovenija 27:24 (13:13)

Petek, 17. junij 2011 (Novi Sad):

ob 16.30: Srbija A - Srbija B

ob 18.30: Slovenija - Norveška

Moška članska reprezentanca Slovenije je mednarodni turnir v Srbiji začela z visoko zmagoV rubriki "ANKETA" vprašanje o (ne)uvrstitvi moške reprezentance Slovenije v drugi del EP 2012 v SrbijiBoris Denič: Zaenkrat nimam nobenega strahu; Uroš Zorman: Proti vsakemu imamo možnostiSlovenci na EP 2012 v Srbiji v skupini s Hrvati, Norvežani in Islandci v Vršcu