20. 7. 2011

Kadeti na dveh domačih pripravljalnih tekmah za SP s polovičnim izkupičkom proti Bahrajnu

Moška kadetska reprezentanca Slovenije je v okviru priprav na svetovno prvenstvo v Argentini odigrala tekmi za trening z Bahrajnom. Prvo je dobila Slovenija z 28:27 (11;12), drugo pa Bahrajn s 26:25 (16:14).

 

Po treningih v Velenju prejšnji teden so se slovenski kadeti, ki jih avgusta čaka nastop na svetovnem prvenstvu v Argentini, zbrali na Rogli. Moštvu trenerja Tomaža Juršiča se je pridružil tudi Nejc Cehte, ki je bil na pripravah z mladinsko reprezentanco Slovenije in ni odpotoval na svetovno prvenstvo v Grčijo, prav tako pa se je pridružil še srednji zunanji igralec Blaž Sendelbach (Celje Pivovarna Laško).

 

V slovenskem taboru imajo obilico težav s poškodbami (Fidel, Gerič, Majerle, Borovnik). Kadeti bodo na Rogli ostali do konca tedna, na prizorišče svetovnega prvenstva v Mar del Plato pa bodo odpotovali 3. avgusta. Pred začetkom SP, ki bo trajalo od 10. do 20. avgusta, bodo Slovenci odigrali še dve tekmi za trening z domačo reprezentanco. Na SP bo Slovenija igrala v skupini  s Hrvaško, Srbijo, Švedsko in Bahrajnom.

 

Z Bahrajnom, ki bo nasprotnik slovenskih kadetov tudi na avgustovskem SP, so naši reprezentanti odigrali prvo tekmo ob koncu prvega tedna dela in slavili z minimalno razliko (28:27). Tudi drugi dvoboj na Rogli se je končal samo z zadetkom razlike, toda tokrat v korist Bahrajna (26:25).

 

Tomaž Juršič, trener Slovenije: "Tekmi za nas nista prišli ob pravem času, saj smo šele v prvi fazi priprav na svetovno prvenstvo. Zato smo imeli tudi precej tehničnih napak v igri, vendar sem prepričan, da bo iz tekme v tekmo bolje. Proces priprav se nadaljuje s polno paro, fantje so zagnani in do svetovnega prvenstva bodo pomanjkljivosti odpravljene."

 

 

Slovenija - Bahrajn 28:27 (11:12)

 

Slovenija: Zaponšek, Hvala Stojanovič, Verdinek 5, Cingesar 1, Potočnik 4, Špende 1, Slobodnik 1, Borovnik 3, Majerle, Bradeško 1, Blagotinšek 3, Žabič 1, Gorela 6, Sašek 1, Fidel 1, Gerič.


 

Slovenija - Bahrajn 25:26 (14:16)

 

Slovenija: Hvala Stojanovič (4 obrambe), Zaponšek (10 obramb), Borovnik 3, Cingesar 1, Verdinek 5, Potočnik 1, Špende 1, Fidel 1, Sendelbach 2, Slobodnik, Cehte 1, Majerle, Blagotinšek 2, Žabič 1, Gerič, Sašek 3, Gorela 4, Bradeško, Žitnik.