14. 8. 2011

Na svetovnem prvenstvu v Argentini slovenski kadeti na tretji tekmi visoko premagali Bahrajn

Moška kadetska reprezentanca Slovenije je na svetovnem prvenstvu v Argentini dosegla prvo zmago. Po neodločenem izidu proti Srbiji (27:27) in porazu s Hrvaško (24:26) je na tretji tekmi v skupini A visoko premagala Bahrajn s 33:24 (18:11).

Slovenija - Bahrajn 33:24 (18:11)

Mar del Plata - Športna dvorana Malvinas, sodnika: Erdogan in Ozdeniz (oba Turčija).

Slovenija: Žitnik (3 obrambe), Zaponšek (14 obramb), Žabič, Cehte 3, Gorela, Cingesar 1, Špende, Šoštarič 11 (3), Potočnik, Sendelbah 1, Verdinek 4, Bradeško 5, Borovnik 2, Slobodnik, Blagotinšek, Fidel 6.

Bahrajn: Alfaraj (14 obramb), Radhi (2 obrambi), Amhed (2 obrambi), Rajab 1, Saleh, Alsalatana 5, Almaqabi, Almadani, Hasan 2, Afrooz, Merza, Mahfoodh, Madan 3, Saleh 8 (2), Habib 5.

Sedemmetrovke: Slovenija 3 (3), Bahrajn 3 (2).

Izključitve: Slovenija 12 minut, Bahrajn 10 minut.

Čeprav so prvi zadetek na tekmi dosegli rokometaši Bahrajna, so Slovenci že v šesti minuti vodili kar s 5:1. V trinajsti minuti je prednost moštva selektorja Tomaža Juršiča znašala že šest zadetkov (9:3), kljub visoki razliki pa slovenski kadeti niso popuščali. Štiri minute pred koncem prvega polčasa so si priigrali tudi rekorden naskok v tem delu igre - devet zadetkov (17:8).

Na začetku drugega polčasa je Bahrajnu uspelo zaostanek zmanjšati na šest golov (15:21 v 38. minuti), vendar so slovenski rokometaši znova dodali plin. Devet minut pozneje je bilo že plus enajst za Slovenijo (28:17) in zmagovalec je bil odločen. V reprezentanci Slovenije so bili strelsko najbolj razpoloženi Mario Šoštarič (11 zadetkov), Dušan Fidel (6) in Žiga Bradeško (5), vratar Rok Zaponšek pa je zbral 14 obramb.

Tomaž Juršič, selektor reprezentance Slovenije: "Na igro Bahrajna smo se odlično pripravili, saj smo z njimi v pripravljalnem obdobju odigrali dve tekmi, na katerih so nam povzročali nemalo težav. Tokrat so se fantje držali dogovora, igra nam je stekla in dober rezultat je prišel. V ponedeljek nas čaka odločilna tekma proti Švedom, na kateri bomo sami odločali o svoji usodi. Nekaj preglavic nam povzroča le poškodba Fidela, ki se je poškodoval na včerajšnji tekmi."

Na drugi tekmi tretjega kroga v skupini A je Švedska z minimalno razliko premagala Srbijo - bilo je 30:29 (17:14). Švedi so zmagoviti zadetek dosegli 24 sekund pred koncem tekme.

Trenutni vrstni red: Švedska 5 točk, Slovenija in Srbija po 3, Hrvaška (tekma manj) 2, Bahrajn 1.

RAZPORED IN IZIDI TEKEM SLOVENIJE - SKUPINA A (ure so po slovenskem času):

1. krog (sreda, 10. avgust 2011, ob 22.00):
Slovenija - Srbija 27:27 (13:11)

2. krog: (četrtek, 11. avgust 2011, ob 23.30): Slovenija - Hrvaška 24:26 (10:12)

3. krog (sobota, 13. avgust 2011, ob 22.00): Slovenija - Bahrajn 33:24 (18:11)

4. krog (ponedeljek, 15. avgust 2011, ob 21.00): Slovenija - Švedska.

Svetovno prvenstvo za kadete v Argentini: Slovenija v drugem krogu izgubila proti HrvaškiSlovenski kadeti v prvem krogu SP v dramatični končnici remizirali s SrbijoMoška kadetska reprezentanca s tekmo proti Srbiji začenja nastop na SP v ArgentiniKadeti na pripravljalni tekmi v Argentini premagali gostitelje svetovnega prvenstvaNa bližnjem SP v Argentini bo nastopila tudi moška kadetska reprezentanca SlovenijeSlovenci v okviru priprav na SP premagali reprezentanco KuvajtaNa dveh pripravljalnih tekmah z Bahrajnom polovičen izkupiček slovenskih kadetovKandidati za moško kadetsko reprezentanco Slovenije se bodo v ponedeljek zbrali v VelenjuNa zadnji tekmi na turnirju v Švici slovenski kadeti premagali Francijo in osvojili tretje mestoNa turnirju v Švici je moška kadetska reprezentanca nesrečno izgubila z gostiteljiSlovenski kadeti so nastop na turnirju v Švici začeli s porazom proti NemčijiKadeti bodo nastopili na mednarodnem turnirju v Švici proti gostiteljem, Nemcem in Francozom