19. 9. 2011

Na evropskem vrhu v kategoriji nad 35 let v Italiji tudi veterani Slovana iz Ljubljane

Veterani Slovana iz Ljubljane so na evropskem prvenstvu v Lignanu v Italiji osvojili zlato kolajno. V kategoriji nad 35 let so Ljubljančani premagali vse svoje nasprotnike in osvojili že tretji naslov evropskih prvakov.

Evropsko prvenstvo v italijanskem mestu Lignano je potekalo pod okriljem EHF in v okviru veteranskih evropskih iger. Že petič zapored so na tekmovanju sodelovali tudi veterani Slovana in osvojili že tretji naslov najboljših v Evropi.

"Vetermani", kakor si je moštvo Slovan veterani nadelo ime, so v kategoriji nad 35 let premagali vse svoje nasprotnike. V velikem finalu so nadigrali tudi danski klub Kolding s 16:13 in tako ubranili naslov evropskih prvakov z lanskega tekmovanja v Španiji.

Slovanovo moštvo je na evropskem prvenstvu v Italiji nastopilo v naslednji zasedbi: Andrej Topolovec, Grega Krašnja, Zoran Baloh, Andrej Hrovat, Andrej Kastelic, Dušan Klešnik, Rok Grünfeld, Boštjan Brecelj, Tomaž Novak, Franci Komučar, Janez Šoln, Dušan Andrejič, Sergej Sokolov, Aleš Golja, Borut Dvornik, Brane Jerovšek, Aleš Dragar in Brane Čepin (kapetan) ter vodja ekipe Dejan Komel.

Na istem tekmovanju so veterani iz Ajdovščine v kategoriji nad 50 let prav tako postali prvaki Evrope.

Ajdovski rokometni veterani v kategoriji nad 50 let v Lignanu postali evropski prvaki