5. 10. 2011

Cimosov igralec Skoko naj bi imel zlomljen nos, Osmajić si je proti Ribnici zvil gleženj

Na sobotni tekmi evropske lige prvakov proti Metalurgu v Skopju je Cimos zaradi poškodbe ostal brez krožnega napadalca Bojana Skoka. Zadnji zdravniški pregledi so pokazali, da naj bi imel Skoko zlomljen nos.

 

V ligi prvakov v sezoni 2011/12 Cimos ni ostal samo brez zmage proti makedonskemu prvaku Metalurgu v gosteh (23:28), ampak tudi brez krožnega napadalca Bojana Skoka. V zadnjih minutah tekme je Metalurgov igralec Naumče Mojsovski v napadu s komolcem namerno udaril Skoka v obraz, ta pa je padel na tla in obležal v mlaki krvi.

 

Po nudenju prve zdravniške pomoči so Skoka odpeljali z igrišča, hiter pregled v Skopju (sicer brez slikanja) pa ni pokazal hujše poškodbe. Toda po vrnitvi v Slovenijo so natančnejši zdravniški pregledi pokazali, da naj bi imel Skoko vendarle zlomljen nos.

 

Kakšen zdravniški poseg bo potreben in koliko časa bo Bojan Skoko odsoten z rokometnih igrišč, zaenkrat še ni znano. Koprčani so brez svojega krožnega napadalca že odigrali tekmo šestega kroga v 1. NLB Leasing ligi proti ekipi Ribnica Riko hiše (zmaga z 32:24), Skoka pa zanesljivo ne bo niti na sobotni tekmi drugega kroga v evropski ligi prvakov, ko v dvorano Bonifika prihaja poljska Wisla Plock.

 

Na tekmi proti Ribničanom se je poškodoval tudi Cimosov igralec Vladimir Osmajić. Zaradi zvina gležnja (nanj je padel eden izmed gostujočih rokometašev) je moral že v peti minuti tekme zapustiti igrišče.